Translate

Mein Bild
Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو کانون دفاع حقوق بشر در ایران و شبکه مدافعین حقوق بشر ایران
اخبار نقض حقوق بشر در ایران Nachrichten über Menschenrechtsverletzungen im Iran

31.12.2023

-

 سال ۲۰۲۴ میلادی در حالی آغاز می‌شود که جهان در سال ۲۰۲۳ علیرغم تحولات امیدوارکننده و پیشرفت‌ها در زمینه‌های مختلف اما عمدتا شاهد اخبار هولناکی همچون جنگ‌های خونین، خشونت، استبداد، تبعیض، تعصب و نابود کردن محیط زیست بود. 

بسیاری با نگرانی به تغییر سال می‌نگرند و بر این باور هستند که شمار زیادی از این مشکلات در سال ۲۰۲۴ میلادی نیز ادامه خواهد داشت. این نگرانی دستمایه مانا نیستانی برای طراحی کاریکاتور هفته برای دویچه وله فارسی شده است.

-

 چهارنوکیش مسیحی که هویت دو تن از آنان سیروس_خسروی و تیمور_حسینی عنوان شده، علیرغم گذشت ۱۸ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرند. بی خبری از وضعیت این شهروندان ساکن ملارد، موجب افزایش نگرانی نزدیکان آنها شده است.

قانون اساسی:

اصل۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی (امنیت زندگی)

اصل۲۳-منع تفتیش عقاید

اصل۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده۹-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

ماده ۱۸- حق آزادی عقیده 

(https://bashariyat.org/?page_id=183)

28.12.2023

-

یک زندانی زیر شکنجه نهادهای امنیتی جان باخت

منصور سلامت، شهروند کُرد اهل ارومیه، زیر فشار شکنجه دچار "حمله قلبی" شده و جان خود را از دست داد.به گزارش هه‌نگاو، این شهروند اهل روستای پسان، به دلیل "نگهداری سلاح شکاری" بازداشت شده بود.نهادهای امنیتی شامگاه روز گذشته ۶ دی ماه (۲۷ دسامبر) از طریق تماس تلفنی به خانواده منصور سلامت، اعلام کردند که او به دلیل اضطراب و فشار زیاد دچار سکته قلبی شده و در بازداشتگاه "نه پله" جان باخته است.

جسد منصور سلامت به خانواده تحویل داده شده و امروز در روستای زادگاهش به خاک سپرده می‌شود.بر اساس آمارهای سازمان حقوق بشری هه نگاو، از ابتدای سال ۲۰۲۳ دست‌کم ۱۱ زندانی در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران زیر شکنجه کشته شده‌اند که ۸ نفر از آنها زندانیان کُرد بوده‌اند.

26.12.2023

-

پیام رسان تلگرام و ابزار تبلیغات و هراس افکنی سپاه پاسداران

خبرگزاری هرانا – سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پلتفرم پیام‌رسان تلگرام، که استفاده از آن از سال ۲۰۱۸ در ایران ممنوع شده است، برای انتشار اطلاعات گمراه‌ کننده و هراساندن منتقدان، از جمله مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران، فعالان سیاسی و خانواده‌های آن‌ها استفاده می‌کند. مجموعه فعالان حقوق بشر پس از تحقیق در باب حضور این نهاد در پلتفرم تلگرام، امروز با انتشار بیانیه ای گفت “علی‌رغم ممنوعیت ترویج خشونت و سخنان نفرت‌آمیز توسط تلگرام، فقدان دستورالعمل‌های کافی علیه چنین سوء استفاده‌هایی باعث ادامه این نقض‌ها می‌شود، جولان نهادهای امنیتی در این پلتفرم نگرانی‌های جدی حقوق بشری را مطرح می‌کند و نیاز فوری به اقدامات موثر توسط تلگرام را نشان می‌دهد.”


25.12.2023

-

 شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری ، شکیلا_منفرد را به جرم «تبلیغ علیه نظام» به پانزده ماه حبس جدید محکوم کرد.

 در حکم صادره آمده: پانزده ماه حکم تعزیری، منع خروج از کشور، منع عضویت در گروه‌های سیاسی و منع اقامت در تهران (همگی به مدت دو سال). در قانون مجازات اسلامی؛ حداکثر حکم برای تبلیغ علیه نظام ٣ ماه تایکسال درنظر گرفته شده که شکیلا سه ماه بیشتر از اشد مجازات در قانون حکم گرفته است .

قانون اساسی:

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی (امنیت زندگی)

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی


کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

-

«اشکان_سعادت‌مهر» فعال مدنی ساکن ارومیه و یکی از بازداشت‌شدگان مرتبط با اعتراضات زن_زندگی_آزادی، مجموعا به هفت سال زندان محکوم شد.

بر پایه گزارش رسیده به «ایران‌وایر»، شعبه ۱۰۸ دادگاه کیفری دو شهرستان ارومیه به ریاست «محمدرضا غنی‌زاده»، اشکان سعادت‌مهر را به اتهام «توهین به مقدسات» به پنج سال و از بابت اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به دو سال زندان محکوم کرد. بر اساس دادنامه صادرشده، گزارش اداره کل اطلاعات آذربایجان غربی مبنای صدور حکم علیه اشکان سعادت‌مهر بوده است. این حکم به دلیل عدم حضور این فعال مدنی در دادگاه و عدم ارائه لایحه دفاعیه، به‌صورت غیابی صادر شده است. اشکان سعادت‌مهر در بخش دیگری از این پرونده به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه دو دادگاه انقلاب ارومیه محاکمه خواهد شد.

24.12.2023

-

 اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، حکم اعدام عباس کورکوری در دیوان عالی کشور تایید شد...

شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور، حکم اعدام عباس (مجاهد) کورکوری، شهروند محبوس در زندان شیبان اهواز را تایید کرد. آقای کورکوری پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهاماتی از قبیل “محاربه و افساد فی الارض” به اعدام محکوم شده بود.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام عباس (مجاهد) کورکوری در دیوان عالی کشور تایید شد.نگار کورکوری، خواهر آقای کورکوری با انتشار ویدیویی در این رابطه اعلام کرد: “امروز باخبر شدم شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور حکم اعدام برادرم را تایید کرده است.”

-

 اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ ، حکم اعدام رضا رسایی در دیوان عالی کشور تایید شد...

حکم اعدام رضا رسایی، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ توسط شعبه هفدهم دیوان عالی کشور عینا تایید شد. در مهرماه امسال آقای رسایی توسط شعبه دوم دادگاه کیفری یک کرمانشاه، از بابت اتهام مباشرت در قتل عمد نادر بیرامی، رئیس اطلاعات سپاه پاسداران شهرستان صحنه به اعدام محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم اعدام رضا (غلام) رسایی در دیوان عالی کشور تایید شد. یکی از اعضای خانواده آقای رسایی در مصاحبه با هرانا عنوان کرد که حکم اعدام این معترض اخیرا توسط شعبه هفدهم عالی ترین مرجع قضایی کشور به ریاست قاضی بارانی تایید شده است.

-

دستگیری پنج "اسلام‌گرای افراطی" در آلمان و اتریش


نهادهای امنیتی در آلمان در روزهای گذشته نشانه‌هایی از برنامه حمله احتمالی تروریستی به کلیسای جامع شهر کلن توسط یک گروه افراطی اسلام‌گرا کشف کرده‌اند.  بر اساس گزارش رسانه‌ها، این گروه احتمالاً با "دولت اسلامی ولایت خراسان" که شاخه‌ای از شبکه تروریستی داعش است، در ارتباط است. در واکنش به آن، ماموران پلیس آلمان عصر روز شنبه ۲۳ دسامبر (۲ دی) این کلیسا را با سگ‌های مواد یاب بازرسی کردند. به گفته منابع امنیتی، در این بازرسی هیچ ماده منفجره‌ای کشف نشده است. 

 پلیس همچنین اعلام کرده است که همه بازدیدکنندگان کلیسای جامع شهر کلن را در شب کریسمس مورد کنترل و بازرسی قرار خواهد داد. میشائل اسر، رئیس پلیس جنایی شهر کلن، در این زمینه گفت: «با این وجود که نشانه‌ها مربوط به شب سال نو هستند، ما همه تدابیر را اتخاذ کرده‌ایم تا امنیت بازدیدکنندگان کلیسای کلن در شب کریسمس برقرار باشد. ساختمان این کلیسا پس از پایان مراسم شب کریسمس با سگ‌های مواد یاب بازرسی و سپس درهای آن قفل خواهد شد.»

-

شب کریسمس در بیت‌لحم "بدون حتی یک توریست" 

هر سال ده‌ها هزار مسیحی از سراسر جهان، کریسمس و میلاد مسیح را در بیت‌لحم، زادگاه عیسی مسیح، واقع در کرانه باختری رودن اردن جشن می‌گرفتند. اما امسال این مراسم تحت‌الشعاع نبردهای غزه قرار گرفته است.  

خبرنگار شبکه یک آلمان "تاگس شاو" در گزارشی میدانی از بیت‌لحم می‌گوید، حتی یک توریست هم به زادگاه مسیح نیامده است. طبق گفته او، دسترسی به شهر بیت‌لحم در کرانه باختری به دلیل مسدود شدن جاده‌ها توسط ارتش اسرائیل سخت شده است. امسال رژه گروه‌های ویژه همراه با نواختن موسیقی در خیابان‌های بیت‌لحم نیز به دلیل درگیری‌های غزه برگزار نشده است. 

23.12.2023

-

 آمارهای رسمی بین‌المللی حکایت از آن دارد که ایران در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان هشتمین کشور جهان با بالاترین رکورد شاخص فلاکت ثبت شده است. از طرفی ظرف کمتر از دو دهه، شاخص فلاکت در کشور به بیش از دو برابر رسیده است.

تحقیقات گروه داده‌کاوی رادیوفردا نشان می‌دهد این رقم در سال گذشتۀ میلادی برای ایران به ۵۷ رسید که بالاترین میزان ثبت‌شدۀ فلاکت در تاریخ سه دهه گذشتۀ کشور به‌شمار می‌رود. این شاخص در سال ۲۰۲۲ تنها در کشورهای زیمباوه، ونزوئلا، لبنان، سودان، ترکیه، آرژانتین و سورینام بیشتر از ایران است.اما این اولین بار نیست که ایران در ردیف‌های بالایی جدول رده‌بندی فلاکت در جهان جا می‌گیرد. بررسی داده‌های صندوق بین‌المللی و سازمان جهانی کار نشان می‌دهد که در بیست سال گذشته، ایران ۱۴ سال جزو دوازده کشور نخست جهان با بالاترین نماگر فلاکت رده‌بندی شده‌است.

گزارش از رادیو فردا


-

 سرنوشت زوج مسیحی تبعه ارمنستان در ابهام 

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو الیسا شاهوردیان و همسر او هاکوپ گوچومیان که هر دو تبعه ارمنستان هستند در مرداد امسال و هنگامی که برای دیدار با بستگانشان به ایران آمده بودند، بازداشت شدند. آنها هنگام دستگیری در منزل یکی از آشنایانشان در شهر پردیس تهران بودند.الیسا شاهوردیان أواخر مهر و پس از تحمل ۶۶ روز بازداشت با وثیقه سنگین دو میلیارد تومانی و به صورت موقت از زندان آزاد شد است، اما هاکوپ گوچومیان همچنان در زندان اوین است.

هه‌نگاو می‌گوید هردوی آنها چند هفته را در بی‌خبری کامل در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در بند ٢٠٩ زندان اوین بسر بردند و تحت فشار و شکنجه جسمی و روانی قرار گرفتند.الیسا شاهوردیان تاکید کرده که او و همسر هیچگونه فعالیت غیرقانونی نداشته‌اند. پدر او رافی شاهوردیان، کشیش سرشناس و از فعالان (جماعت‌ربانی) در ایران بود که بعدها به خاطر فشارهایی که به او آمد، ایران را همراه با خانواده‌اش ترک کرد و به ارمنستان رفت.

21.12.2023

-

 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: "باید با زنانی که با وضعی اسفبار ( بدون حجاب ) در خیابان ها جولان دهند با شدیدترین شکل ممکن برخورد کرد."

این اظهارات به عنوان یکی از نمونه های نقض آزادی زنان ایرانی در انتخاب پوشش خود به عنوان حقی که سال ها از آنها دریغ شده، ارزیابی میشود. 

-

 بیست و هفتم آذرماه۱۴۰۲، یکتا_فهندژ_سعدی، شهروند بهائی ساکن شیراز توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

ماموران با تهدید و ارعاب ساکنان، به تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی وی و همسرش از جمله کتاب ها، طلا و نقره های منقوش به نمادهای بهائی، ارز، اسباب بازی کودکان، لپ تاپ و پرینتر را ضبط کردند.”

قانون اساسی:

اصل۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی (امنیت زندگی)

اصل۲۳-منع تفتیش عقاید

اصل۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده۹-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

ماده ۱۸- حق آزادی عقیده

ماده۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

-

 حمید نوری؛ از بازداشت تا تایید حکم حبس ابد

حمید نوری به دو اتهام "جنایت جنگی" و "قتل" به حبس ابد محکوم شده است.



حکم حمید نوری، از دست‌اندرکاران پیشین زندان گوهردشت کرج از سوی دادگاه استیناف شهر استکهلم سوئد تایید شد.حمید نوری به دو اتهام "جنایت جنگی" و "قتل" به حبس ابد محکوم شده است. دویچه وله فارسی گاهشماری از زمان شروع این پرونده تا تایید حکم وی تهیه کرده است.

دویچه وله DW

17.12.2023

-

یک فرد مظنون به "ارتباط با موسادسازمان جاسوسی اسرائیل" در ایران اعدام شد ...

ایران می‌گوید، یک "جاسوس مرتبط با موساد"، سرویس مخفی اسرائیل را در زندان زاهدان در مرکز استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی کشور اعدام کرده است. تلویزیون حکومت ایران با انتشار گزارشی در این زمینه مدعی شده که "این فرد با سایر سرویس‌های اطلاعاتی خارجی نیز در تماس بوده و اطلاعات محرمانه‌ای را منتقل کرده است." هویت مرد اعدام‌شده هنوز فاش نشده است.

-

 یک سال حبس برای سمانه اصغری عضوانجمن حمایت از حقوق کودکان...

اسماعیل نظری، همسر سمانه اصغری، در صفحه اینستاگرام خود نوشت که همسرش از سوی شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به یک سال حبس با احتساب روزهای بازداشت محکوم شده و این حکم به صورت حضوری به همسرش ابلاغ شده است.

سمانه اصغری، دانشجوی دانشگاه خوارزمی کرج و فعال در عرصه حقوق کودکان، میانه‌های مهرماه سال گذشته بازداشت و اردیبهشت سال جاری آزاد شد.این عضو پیشین هیئت‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان، از سوی دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی، در مجموع به ۱۸ سال و سه ماه زندان محکوم شده بود که شش سال و سه ماه آن قابل اجرا بود.این فعال حقوق کودکان روز ۲۳ شهریورماه سال جاری نیز بار دیگر بازداشت و حدودا ۲۰ روز بعد با تودیع قرار وثیقه یک میلیاردتومانی تا پایان مراحل دادرسی به صورت موقت آزاد شد.

-

تشکیل پرونده قضایی علیه آناهیتا کوشک باغی و کیومرث اکبری، شهروندان بهائی در قائمشهر...

آناهیتا کوشک باغی و کیومرث اکبری شهروندان بهائی ساکن قائم شهر با تشکیل پرونده قضایی علیه خود مواجه شدند. طی هفته های گذشته دستکم برای ۹ شهروند بهائی دیگر در این شهر، پرونده قضایی تشکیل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دو شهروند بهائی ساکن قائم شهر با تشکیل پرونده قضایی علیه خود مواجه شدند.هویت این شهروندان آناهیتا کوشک باغی و کیومرث اکبری توسط هرانا احراز شده است. پرونده این شهروندان در شعبه شش بازپرسی قائم شهر در حال رسیدگی است.

15.12.2023

-

 انتقام گیری جمهوری اسلامی از انقلاب زن زندگی آزادی ، "اخراج دکتر فاطمه رجایی راد بدلیل بی حجابی "



14.12.2023

-

چهار مظنون تروریستی وابسته به حماس در آلمان و هلند دستگیر شدند...

دادستانی فدرال  آلمان اعلام کرد که چهار نفر مظنون به عضویت در گروه حماس که گفته می‌شود حملاتی را برنامه ریزی کرده بودند در آلمان و هلند دستگیر شدند. بر اساس اعلام دادستانی در کارلسروهه، از این چهار تن، سه نفر در برلین و یک نفر در روتردام هلند دستگیر شده‌‌اند. افراد بازداشت‌شده به داشتن انبار اسلحه و آماده نگه داشتن آن با هدف حمله به سازمان‌های یهودی متهم شده‌اند.

@dw_farsi

-

 دومین مقام بلندپایه جمهوری اسلامی در آستانه اخراج از کانادا...

ماه ژانویه جلسه استماع دو ایرانی مقیم کانادا که متهم به عضویت در دولت ایران هستند برای اخراج از کانادا برگزار می‌شود. سلمان سامانی و مجید ایرانمهر در صورت اثبات عضویت‌شان در دولت ایران از کانادا اخراج می‌شوند.

13.12.2023

-

 معصومه یاوری، متهم سیاسی توسط دادگاه انقلاب شهرستان گلپایگان به سیزده سال حبس محکوم شد...

بر اساس حکمی که توسط دادگاه انقلاب شهرستان گلپایگان به ریاست محمد بصائری و قاسم شریفیان صادر و به خانم یاوری ابلاغ شده است، وی در خصوص اتهام “تخریب اموال عمومی” به تحمل هفت سال حبس، از بابت اتهام “عضویت در گروهک تروریستی منافقین” به پنج سال حبس و از بابت “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شده است.

در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی هفت سال زندان در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده۹-عدم توقیف،حبس تبعید غیر قانونی

ماده ۱۰-حق محاکمه قانونی برای همه 

ماده ۲۲- حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی 

-

 به دلیل عدم رعایت حجاب؛ فاطمه رجایی راد از دانشگاه اخراج شد...

فاطمه رجایی راد، متخصص جراحی دهان، فک و صورت که چندی پیش بدون رعایت حجاب اجباری در مراسم تجلیل از پزشکان نمونه آمل حاضر شده بود، از دانشگاه علوم پزشکی بابل اخراج شد.به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فاطمه رجایی راد، از دانشگاه علوم پزشکی بابل اخراج شد.خانم رجایی راد با انتشار مطلبی نوشت که امروز سه شنبه بیست و یکم آذر، حکم قطعی اخراج خود از دانشگاه علوم پزشکی بابل را دریافت کرده است.

11.12.2023

-

  شش شهروند بهائی به ۲۹ سال و ده ماه حبس محکوم شدند

 سعیده خضوعی، صبا سفیدی، ایرج شکور، سمیرا ابراهیمی، پدرام عبهر و ارسلان یزدانی، شهروندان بهائی توسط شعبه سی و شش دادگاه تجدیدنظر استان تهران، مجموعا به ۲۹ سال و ده ماه حبس محکوم شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شش شهروند بهائی به حبس محکوم شدند.بر اساس این حکم که روز یکشنبه نوزدهم آذرماه، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی عباسعلی حوزان صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است، ایرج شکور و پدرام عبهر هر کدام به پنج سال حبس تعزیری، سعیده خضوعی و ارسلان یزدانی هر کدام به شش سال حبس تعزیری، سمیرا ابراهیمی به چهار سال و پنج ماه حبس تعزیری و صبا سفیدی به سه سال و پنج ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

-

 حدود ۶هزار نفر عصر یکشنبه ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) در گردهمایی زنجیره‌ای شمع به دست علیه یهودستیزی در امتداد رود ماین در فرانکفورت شرکت کردند.

 یواخیم والنتین، مدیر مرکز آموزشی کاتولیک امروز دوشنبه با ابراز خشنودی از انجام این مراسم گفت که چندین موسسه فرهنگی و موزه در فرانکفورت از این ابتکار عمل حمایت و در آن شرکت کردند. در این گردهمایی زنجیره‌ای انسانی به طول یک کیلومتر در امتداد میان دو پل بر روی رود ماین تشکیل شده بود. پیش از این مراسم در یک فراخوان در حمایت از همبستگی با یهودیان آمده بود که ۸۵ سال پس از پوگروم نوامبر ۱۹۳۸، "یهودیان فرانکفورت بار دیگر نگران زندگی خود هستند". این فراخوان آمده بود، "از این‌که حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر از جمله باعث ایجاد تبلیغات و خشونت یهودستیزانه در آلمان شده، باعث واهمه و نگرانی ما است".

-

 دو ایرانی به دلیل برنامه‌ریزی برای حمله احتمالی به اسرائیلی‌ها در قبرس دستگیر شدند.


خبرگزاری آلمان با استناد به محافل دولتی در نیکوزیا گزارش داده است که افراد بازداشت شده باید اخراج شوند. مقامات قبرسی هویت ایرانیان بازداشت شده را اعلام نکردند و اطلاعی هم از اهداف مشخص حمله آنان ندارند. خبرگزاری آلمان همچنین نوشته است مقامات قبرسی در مورد این دو ایرانی توسط سرویس‌های اطلاعاتی غربی باخبر شده‌اند.

-

 هزاران نفر در بروکسل روز یکشنبه ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) در بحبوحه نگرانی جامعه یهودی بلژیک از افزایش موارد یهودی‌ستیزانه در اروپا دست به تظاهرات زدند.

گفته می‌شود از زمان حمله تروریستی روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل و آغاز حمله اسرائیل به غزه، موارد اقدامات یهودی‌ستیزانه در بلژیک بویژه بروکسل نیز افزایش یافته است. پلیس شمار معترضان را حدود ۴هزار نفر تخمین زده است. بر اساس تصاویری که از این تظاهرات منتشر شده، افراد حاضر در این تظاهرات مسالمت‌آمیز، پرچم‌های بلژیک را به اهتزاز درآوردند و بنرهایی در دست داشتند که روی آنها از جمله نوشته شده بود "برای راهپیمایی علیه یهودی‌ستیزی، لازم نیست یهودی باشید" و "لذت یهودیان در مقاومت است".

09.12.2023

-

 روزنامه کار و کارگر با انتشار گزارشی اعلام کرد که ۶۸ درصد مردم کشور، فقیر یا در خطر فقر هستند.

در این گزارش با استناد به روایت بانک جهانی که به بررسی «فقر و توزیع رفاه» در ایران، بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ پرداخته، آمده است: نرخ فقر ایرانیان در این فاصله زمانی از ۲۰ درصد به ۲۸.۱ درصد افزایش یافته و ۴۰ درصد مردم ایران در معرض فقیر شدن قرار گرفته اند. در بخش دیگری از این گزارش که شامل دسته بندی خانوارها در سال ۲۰۲۰ بر اساس شغل سرپرست است، نوشته شده: کمتر از ۳ درصد از ۲۰ درصد فقیر جامعه، سرپرستی شاغل در بخش دولتی یا سلامت و آموزش دارد. همچنین، نرخ بیکاری در خانوارهای فقیر بالاتر از ثروتمندان است. 

08.12.2023

-

 گزارش عفو بین‌الملل از کاربرد «تجاوز و خشونت‌ جنسی» برای سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه ۱۵ آذرماه در گزارشی اعلام کرد که نیروهای حکومت جمهوری اسلامی در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پاییز ۱۴۰۱، از «تجاوز و انواع خشونت‌های جنسی» به‌عنوان ابزاری برای سرکوب معترضان استفاده کرده‌اند.عفو بین‌الملل در تحقیقات خود اسناد و مدارکی را دربارهٔ ۴۵ نفر از معترضان که «مورد تجاوز جنسی یا خشونت جنسی» قرار گرفته‌اند، جمع‌آوری کرده است.این نهاد مدافع حقوق بشر ابراز نگرانی کرده است که ابعاد به‌کارگیری چنین شیوه‌هایی از سرکوب بسیار گسترده‌تر از میزانی باشد که اسناد به‌دست‌آمده نشان می‌دهد.

گزارش کامل در رایو فردا

06.12.2023

-

 سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران از تجاوز جنسی و اعمال خشونت به عنوان ابزار شکنجه و سرکوب معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات سال گذشته، استفاده کرده اند.

این سازمان مدعی شده است که گزارش مورد اشاره "حاصل گردآوری پرونده ۴۵ معترض آسیب دیده از تجاوز جنسی و یا سایر اشکال خشونت جنسی از جمله کودکان است و تاکنون هیچ مقام مسئولی به خاطر مصادیق تجاوز جنسی و سایر اشکال خشونت جنسی مستندسازی شده در این گزارش، تحت تعقیب قضایی یا محاکمه قرار نگرفته است."

05.12.2023

-

نرگس محمدی: برای آزادی و برابری، حتی به قیمت جان مبارزه خواهم کرد...

روز دوشنبه ۱۳ آذرماه ( ۴ دسامبر) شبکه دولتی اس‌وی‌تی سوئد، نامه‌ای را از نرگس محمدی فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل منتشر کرد. نرگس محمدی در این نامه، که به صورت مخفیانه از زندان خارج شده نوشته است: «من برای آزادی و برابری مبارزه خواهم کرد حتی اگر به قیمت جانم تمام شود.» بر اساس گزارش این شبکه سوئدی برنده جایزه نوبل صلح امسال در ادامه نامه خود نوشته است: «حبس، شکنجه روانی، سلول انفرادی دائمی، صدور پی در پی احکام؛ این‌ها من را متوقف نکرده و نخواهد کرد.»

این فعال حقوق بشر ۲۳ فروردین سال گذشته با هجوم نیروهای امنیتی به خانه‌اش بازداشت شد و اکنون با اتهامات سیاسی از قبیل تبلیغ علیه جمهوری اسلامی در زندان اوین به سر می‌برد.

-

 گزارشی از آخرین وضعیت زینب جلالیان زندانی سیاسی در زندان یزد ...

زینب جلالیان، شانزدهمین سال حبس ابد خود را در زندان یزد، بدون امکان دسترسی به درمان سپری می‌کند. او بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در کنار زندانیان جرایم عمومی نگهداری میشود. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زینب جلالیان، زندانی سیاسی، شانزدهمین سال حبس ابد خود را در زندان یزد در شرایطی نامناسب از نظر بهداشت و درمان سپری می‌کند.خانم جلالیان به دلیل بیماری ناخنک چشم دچار مشکلات بینایی شده و در هفته‌های اخیر، بیماری دستگاه گوارشی او نیز پیشرفت کرده است. یکی از نزدیکان خانواده جلالیان در گفت‌وگو با هرانا اظهار داشته که این زندانی سیاسی از رسیدگی پزشکی محروم است.

-

 جامعۀ جهانی بهائی با انتشار بیانیه ای نسبت به تشدید سرکوب بهائیان در ایران، ابراز نگرانی کرد...

 در بیانیه مذکور "یورش به خانه ها"، بازداشت ها، محاکمه ها و محرومیت از حق تحصیل و تدفین، از جمله موارد نقض حقوق شهروندی بهائیان ایران ذکر شده است.در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه "یورش های خشن و توهین آمیز به منازل بهائیان، بازداشت ها و محاکمه های ناعادلانه به اتهامات واهی علیه بهائیان افزایش یافته است"، آمده است: محرومیت از تحصیل و سلب حق تدفین، افزایش موارد سرقت دولتی، مصادره اموال و گسترش نفرت پراکنی علیه بهائیان از نگرانی های جامعۀ جهانی بهائی است. تغییرات اخیر در سیاست های حکومتی، موجب تشدید تلاش ها برای فقیر کردن و تضعیف بیشتر بهائیان شده است.

جامعۀ جهانی بهائی در خصوص تفتیش ها و مصادره اموال شهروندان بهائی نوشته است: در حالی که در تفتیش های قبلی معمولاً کتاب های مقدس بهائیان، عکس ها و دستگاه های تلفن همراه و رایانه ها ضبط می شدند، در تفتیش های اخیر هرگونه وجه نقد موجود و کارت های بانکی، جواهرات شخصی و اقلام با ارزش دیگر، اسناد دارایی و هویتی نیز مصادره شده است.

04.12.2023

-

 توماج صالحی، رپر معترض اواخر آبان ماه پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در سلول انفرادی گذشت، به قید وثیقه از زندان آزاد شد. این آزادی تنها چند روز بیش طول نکشید و او پس از ۱۲ روز چشیدن طعم "آزادی نسبی" ۹ آذر ماه توسط عده‌ای مامور لباس شخصی مسلح و بدون ارائه هرگونه حکم قضایی یا کارت شناسایی، با ضرب و شتم شدید در بابل دوباره بازداشت شد. وکیل توماج خبر داد که او به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است. 


-

 شاهزاده رضا پهلوی: پیروزی بر تروریسم اسلامگرا مستلزم سرنگونی جمهوری اسلامی است...

شاهزاده «رضا پهلوی» با انتشار پیامی به حمله تروریستی یک شهروند فرانسوی ایرانی‌تبار در پاریس واکنش نشان داد و نوشت پیروزی بر «تروریسم اسلامگرا»، مستلزم حمایت از مردم ایران و سرنگونی جمهوری اسلامی است.آقای پهلوی، روز یکشنبه۱۲آذر، در پیام خود که به زبان فرانسه در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر شد، ضمن محکوم کردن این حمله، همبستگی خود را با خانواده قربانیان اعلام و از دولت فرانسه در «مبارزه با تروریسم اسلامگرا» حمایت کرد. شاهزاده رضا پهلوی در پیام خود نوشت: «هر راه‌حلی که اجرا شود، پیروزی بر تروریسم اسلامگرا، در نهایت مستلزم حمایت از مردم ایران و سرنگونی نظام جمهوری اسلامی است.» نظامی که به گفته آقای پهلوی «در چهار دهه گذشته بنیادهای سیاسی و ایدئولوژیک تروریسم را فراهم کرده و به گروه‌های مختلف تروریستی در اطراف جهان حمایت‌های مالی و تجهیزاتی ارایه داده است.»


02.12.2023

-

 گزارشی از آخرین وضعیت بابک دادبخش زندانی سیاسی در زندان اردبیل...

بابک دادبخش، زندانی سیاسی دوران محکومیت شانزده ساله خود را در زندان اردبیل سپری می‌ کند. وی به تازگی با نگارش نامه ای نسبت به حقوق شهروندی نقض شده خود اعتراض کرده و خواستار آزادی از زندان شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بابک دادبخش دوران محکومیت خود را در زندان اردبیل سپری میکند.این زندانی که با حکم قاضی محمد مقیسه، ریاست شعبه بیست و هشتم دادگاه انقلاب تهران به تحمل شانزده سال زندان محکوم است، اخیرا با نگارش نامه ی نسبت به حقوق شهروندی نقض شده خود اعتراض کرده و خواستار آزادی از زندان شده است.

-

 مردی که در روز حمله تروریستی حماس به اسرائیل در مونیخ توهین‌های یهود‌ستیزانه را فریاد می‌زد، از جمله به اتهام تحریک به نفرت به هشت ماه حبس تعلیقی محکوم شد. حکم دادگاه شهری مونیخ در روز پنجشنبه ۳۰ نوامبر (۹ آذر) قطعی شده است. این یکی از اولین‌ موارد محاکمه در رابطه با یهودستیزی محسوب می‌شود.

مجرم عراقی‌تبار در ۷ اکتبر سال جاری، از بالکن آپارتمان خود در مونیخ تا رسیدن پلیس توهین‌های یهودستیزانه فریاد می‌زده است. او به هنگام دستگیری از خود مقاومت به خرج داده و سعی کرده است فرار کند. زمانی که پلیس او را مهار می‌کند، به مأموران آب دهان انداخته و فحش داده است. از زمان حمله تروریستی حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، تظاهرات‌هایی از سوی طرفداران فلسطینی‌ها در خیابان‌های آلمان برگزار شد که در مواردی از اقدام تروریستی حماس تجلیل می‌شده است.

-

 کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل متحد که جنایات جنگی در هر دو سوی درگیری اسرائیل و حماس را بررسی می‌کند، هم‌اکنون کار خود بر روی خشونت جنسی توسط حماس در حمله ۷ اکتبر به اسرائیل متمرکز کرده است. رئیس این کمیسیون روز چهارشنبه ۲۹ نوامبر (۸ آذر) به رویترز گفت که این کمیسیون در شرف انتشار فراخوانی برای ارائه ادله اثباتی است.

به گزارش رویترز، پیلای، رئیس کمیسیون مستقل تحقیق سه نفره در مورد تخلفات انجام شده در اسرائیل و مناطق اشغالی فلسطینی گفت: «من در جایگاه ریاست کمیسیونی نشسته‌ام که اختیار بررسی این موضوع را دارد. بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که این کار را انجام ندهیم.»اسرائیل به دلیل بی‌اعتنایی پیشین این کمیسیون اعلام کرده بود با این کمیسیون همکاری نخواهد کرد، زیرا این کمیسیون پیشداوری ضد اسرائیلی دارد. حماس این اتهامات را رد کرده و نماینده‌ای از آن برای اظهار نظر در مورد اتهامات مطرح شده در دسترس نبوده است. 

خبر از دویچه وله آلمان/DW

30.11.2023

-

 بیانیه مطبوعاتی، روز جهانی زنان مدافع حقوق بشر و راه ناهموار آنان در ایران...

همزمان با روز جهانی زنان مدافع حقوق بشر، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه ای از مقامات جمهوری اسلامی خواست که فعالیت های زنان مدافع حقوق بشر را در جامعه به رسمیت بشناسند و کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان را امضا و تصویب کند. در این بیانیه به پاره ای از خطرات و تهدیداتی که این گروه از مدافعان حقوق بشر در ایران با آنها مواجه هستند پرداخته شده است. لیستی از زنان فعال دربند نیز در این بیانیه به اشتراک گذاشته شده است. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران ضمن اشاره به تشدید برخوردها با زنان و دختران در ایران، “تجاوزهای جنسی” و “خشونت های جنسی” را از جمله تهدیداتی عنوان کرد که زنان مدافع حقوق بشر در ایران با آن مواجه هستند.

29.11.2023

-

 بیانیه کانون نویسندگان ایران به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان...

 به مناسبت «روز جهانی منع خشونت علیه زنان»، کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای با اشاره به  ابعاد «زن‌ستیزی نظام‌مند» در ایران اعلام کرد که نخستین گام‌های جمهوری اسلامی «برای سرکوب زنان، سلب آزادی پوشش با تحمیل حجاب اجباری بود».

در این بیانیه که امروز شنبه چهارم آذرماه منتشر شده، کانون نویسندگان ایران در مورد «زن‌ستیزی نظام‌مند» در ایران نوشت: «این زن‌ستیزی‌ در مقابله با جنبشی که با شعار زن، زندگی، آزادی سر برآورد درنده‌خویی خود را به‌غایت نشان داد.» در ادامه این بیانیه آمده است که جمهوری اسلامی از شیوه‌هایی چون «بازداشت گسترده به ویژه زنان،‌ نویسندگان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران»، «بهره‌گیری از حربهٔ دیرینهٔ تجاوز و خشونت سازمان‌یافته در زندان و خیابان» و «مسموم‌سازی در مدارس و خوابگاه‌هاهی دخترانه» برای سرکوب معترضان استفاده کرده است.

کانون نویسندگان ایران با بیان اینکه جمهوری اسلامی در سال‌های ابتدایی حیات خود «به شتاب تمامی عرصه‌های زندگی زنان» را در نوردید نوشت که این مسئله «مجوزی شد برای تشدید انواع ستم‌ها بر زنان از خشونت‌های خانگی و کودک‌همسری گرفته تا قتل‌های ناموسی و اسیدپاشی به بهانه‌های گوناگون». در این بیانیه با اشاره به موارد گسترده سرکوب زنان در ایران تأکید شد: «اقدام‌های قانونی و فراقانونی برای کنترل خشم و اعتراض زنان و مطیع‌سازی آنان، روزبه‌روز به این جنبش عمق و گستره‌ی بیش‌تری داده‌اند.» بعد از آغاز اعتراضات سراسری «زن،زندگی،آزادی» در ایران زنان زیادی در مخالفت با حکومت حجاب از سر برداشتند. مقام‌های جمهوری اسلامی همچنین تلاش کرده‌اند با اجرای لایحه حجاب و مجازات‌هایی مانند «جریمه‌های چند ده میلیون تومانی، مصادره اموال و حبس‌های سنگین» با زنانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، مقابله کنند که این تلاش‌ها همچنان ناکام بوده است.


-

 دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعدام‌های تازه در ایران را محکوم کرد...

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز سه‌شنبه هفتم آذرماه در بیانیه‌ای با محکوم کردن اعدام میلاد زهره‌وند، «هشتمین معترض اعدام شده»، و اعدام حمیدرضا آذری، کودک-مجرم ۱۷ ساله، از جمهوری اسلامی خواست فورا اعمال مجازات اعدام را متوقف کند.

این نهاد بین‌المللی به شدت از دو اعدام‌ اخیر در ایران انتقاد کرده است.
لیز تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه خود به اعدام حمیدرضا آذری، ۱۷ ساله متهم به قتل، اشاره کرده و گفته است، این نخستین اعدام یک کودک بزهکار در ایران طی سال جاری است که خبرش منتشر شده است.این سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل از جمهوری اسلامی خواسته است که به تعهدات خود در چارچوب قوانین بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون حقوق کودک برای ممنوعیت احکام اعدام و اجرای آن برای جرائم ارتکابی توسط افراد زیر ۱۸ سال پایبند باشد...

گزارش کامل رادیو فردا

27.11.2023

-

اتهام "تبلیغ علیه نظام " به حسین رونقی به خاطر اظهاراتش در مورد مرگ آرمیتا گراوند...

حسین رونقی، فعال و زندانی سیاسی سابق، روز یک‌شنبه ۵ آذر به دلیل اظهاراتش در مورد مرگ آرمیتا گراوند، دانش‌آموز اهل کرمانشاه و ساکن تهران به دادسرا احضار و تفهیم اتهام شد. این فعال سیاسی با قرار کفالت آزاد گردید. به گفته حسین رونقی، دادیار پرونده اخیر به او گفته است که "آرمیتا گراوند خودش زمین خورده و اظهارات شما، مصداق تشویش اذهان عمومی در شرایط خاص کنونی کشور است."

رونقی ششم آبان امسال پس از جان‌باختن آرمیتا گراوند، در کانال اینستاگرام خود متنی را با این عنوان متشر کرد: "اینک ماییم شناسنامه‌یِ تاریخِ سال‌های سیاه".او در ادامه این متن نوشت: »آرمیتا گراوند، از به ستم کشته‌شدگان توسط پیام‌آوران جهل است. او قربانی قتل‌حکومتی است.»این فعال سیاسی در حساب اکس خود با اشاره به این که وزارت اطلاعات به اظهاراتش واکنش نشان داده و آن را مصداق انتشار کذب و تبلیغ علیه نظام دانسته، تاکید کرد: «تنها راه قطعی برای مشخص‌شدن این‌که چه چیزی "کذب" و چه چیزی "حقیقت" است، این است که فیلم‌های داخل مترو و کابین‌ها، کامل و بدون برش و از زوایای مختلف برای عموم منتشر شود. فقط در آن‌صورت می‌توان من و امثال من که آگاهی از واقعیت در جریان جامعه، حق طبیعی‌مان است را متهم به انتشار مطلب کذب کرد.»رونقی در ادامه نوشت: «تا وقتی رسانه‌های رسمی، به‌طور‌مداوم مشغول انتشار دروغ درباره معارضان و مخالفان هستند و اصل اساسی کاری‌شان انتشار سیستماتیک دروغ است، منطقا نباید به این منابع و جریان اطلاع‌رسانی ذره‌ای اعتماد داشت. »

25.11.2023

-

 شبکه کان و روزنامه هاآرتص از اعدام دو فلسطینی توسط یگان‌های "عزالدین قسام" شاخه نظامی حماس در شهر "طولکرم" واقع در کرانه‌ی باختری، تحت اداره‌ تشکیلات خودگردان فلسطینی خبر دادند. 

شاخه نظامی وابسته به گروه حماس این دو فلسطینی را به اتهام همکاری با اسرائیل با بستن به دکل برق در ملاء عام  در خیابان "اعدام کرده است". در شبکه‌های اجتماعی تصاویر و فیلم‌های اعدام این دو فلسطینی به شکل گسترده‌ای انتشار یافته است. تشکیلات خودگرادان فلسطینی درباره این اعدام‌های فجیع تا کنون اظهارنظر نکرده است.

24.11.2023

-

 معین الدین سعیدی، نماینده مجلس در واکنش به حضور نیروهای حجاب بان در مترو تهران گفت:

 "کشور به اندازه کافی برای این نوع رفتارها هزینه داده است و امیدوارم به آن مرز از عقلانیت برسیم که این روش ها را تکرار نکنیم. وقتی حساسیت ما نسبت به حجاب از تورم، اختلاس، کاهش قدرت خرید مردم، کودکان کار و آسیب های اجتماعی بیشتر می شود، نشان می دهد که مسیر عدالت را به درستی طی نکرده ایم."

-

 پارلمان اروپا امروز پنجشنبه دوم آذرماه، با صدور قطعنامه ای نقض گسترده حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کرد.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسیده است، نقض گسترده حقوق بشر، حقوق زنان و گروگان گیری اتباع خارجی در ایران را محکوم کرده است.

همچنین نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه خواستار آزادی فوری مدافعان حقوق بشر از جمله نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل شده اند.

22.11.2023

-

استقبال صدراعظم آلمان از وقفه نبردها و آزادی گروگان‌ها در جنگ اسرائیل و غزه...

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از آزادی ۵۰ گروگان مورد توافق اسرائیل و حماس استقبال کرده است.

شولتس در اکس (توییتر سابق)  نوشت: «این "خبر خوبی" است و دولت اسرائیل "کار درستی" را انجام داد. ما از همه دولت‌های درگیر در این مسئله تشکر می‌کنیم و به حمایت دیپلماتیک از آنها ادامه خواهیم داد تا این توافق با موفقیت اجرا شود.»

21.11.2023

-

 آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان "هر شعار یهودستیزانه یک گناه است"

با تشدید درگیری‌های خشونت‌آمیز اخیر در خاورمیانه، جرم‌هایی با انگیزه یهودستیزانه در آلمان افزایش یافته است. آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان، از "شکاف" و "ازهم‌گسیختگی" در جامعه آلمان سخن گفت. او در مصاحبه با شبکه "ان‌تی‌وی" آلمان خواستار "همبستگی علیه انسان‌ستیزی" شد و گفت: «هر شعار یهودستیزانه یک گناه است.» مازیک گفت، باید برای مقابله با یهودستیزی و نفرت‌پراکنی وارد یک "همبستگی علیه انسان‌ستیزی" شد.

رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان خطاب به مسلمانان افراطی ساکن آلمان که برخی از آنها حتی خواستار "خلافت" در این کشور شده‌اند، افزود که باید حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت شناخت. او گفت باید چنان مناسبات عادلانه‌ای در مناطق فلسطینی برقرار شود که جریان‌های تروریستی مانند حماس نتوانند شکل گیرند.

-

 ایرانیان نسبت به ۱۰ سال گذشته با توجه به وضعیت بد معیشتی و قدرت خرید پایین، کمتر می خورند و کالری کمتری دریافت می کنند. 

علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن بیان اینکه "در یک دهه گذشته کالری مصرفی مردم ایران از دو هزار و ۶۵۰ به دو هزار و ۱۰۰ کالری رسیده است" گفت: "میانگین شیر مصرفی از ۲۵۰ سی سی به ۱۹۵ سی سی کاهش پیدا کرده است. ایرانیان نسبت به ۱۰ سال گذشته با توجه به وضعیت بد معیشتی و قدرت خرید پایین، کمتر می خورند و کالری کمتری دریافت می کنند."