About Me

My photo
Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

Home Blog

اخبار نقض حقوق بشر در ایران Nachrichten über Menschenrechtsverletzungen im Iran

Feb 22, 2025

شاعر و عضو کانون نویسندگان، به «توهین به مقدسات اسلام» متهم شد

فرامرز سه‌دهی، شاعر و عضو کانون نویسندگان، به «توهین به مقدسات اسلام» متهم شد

این تشکل صنفی با اشاره به این‌که این جلسه بدون حضور وکیل مدافع برگزار شد و با بازجویی همراه بود، نوشت که سه‌دهی پس از دفاع و رد اتهام‌های وارد شده به خود، با تودیع قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد.

فرامرز سه‌دهی، شاعر، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران است که تاکنون آثار متعددی از او منتشر شده است.سه‌دهی پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌هایش در فضای مجازی و عضویت در کانون نویسندگان، با پرونده‌سازی دستگاه‌های امنیتی و اتهام‌هایی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی از طریق طبع و نشر کتاب» و «عضویت در گروه معاند و غیر‌قانونی کانون نویسندگان ایران»، مواجه شده بود.کانون نویسندگان ایران پرونده‌سازی مجدد برای این عضو خود را ادامه سرکوب این کانون، نویسندگان مستقل و آزادی بیان دانست.این نهاد صنفی که متشکل از نویسندگان، مترجمان، ویراستاران و بخشی از انجمن جهانی قلم است، در سال ۱۳۴۷ با هدف تشکل‌یابی صنفی نویسندگان و مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد.کانون نویسندگان و اعضای آن از ابتدای تشکیل و به ویژه در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، با شیوه‌های مختلف تحت سرکوب، سانسور و تعقیب قضایی قرار گرفتند.

بکتاش آبتین، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران، دی‌ ماه ۱۴۰۰ در پی ابتلا به کرونا در زندان و به دنبال اهمال ماموران برای رسیدگی به درمان، از دنیا رفت.محمدجعفر پوینده و محمد مختاری، از جمله اعضای کانون نویسندگان بودند که در جریان قتل‌های زنجیره‌ای به دست عوامل وزارت اطلاعات به قتل رسیدند.


تفتیش منازل و بازداشت ۱۴ شهروند بهائی درکرج و قزوین

 گزارشی از تفتیش منازل ۱۴ شهروند بهائی و بازداشت ۲ تن از آنان...

براساس اطلاعات دریافتی هرانا، منازل پیمان رضا، پژمان رضا، مهرانه مطلق آرانی (رضا)، نازیلا رییسی، نوا انصاری، نسیم انصاری، هما شعبان پور، شمیسا شهبازیان، فرهود یزدانی، آلیس بهاری، عرفان اشراقی و شوقی طبیانی شهروندان بهائی ساکن کرج و سوگند رنگرز و فریبا میثاقی از بهائیان قزوین مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است. در جریان این تفتیش ها شماری از لوازم الکترونیکی و شخصی و آثار مرتبط با آئین بهائی از منازل این شهروندان ضبط شده است.
در این میان فریبا میثاقی در قزوین و عرفان اشراقی در کرج توسط نیروهای امینیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
یکی از نزدیکان خانواده رضا در تماس با هرانا گفت: پیمان، پژمان و مادرشان در یک ساختمان سه طبقه ساکن هستند و نیروهای امنیتی به صورت جداگانه هر سه واحد را مورد تفتیش قرار دادند.

بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، در رسته حقوق اقلیت های مذهبی و دینی، ۱۵۷ گزارش توسط نهاد آمار به ثبت رسیده است که بهائیان با ۶۷.۵۴٪ سهم از گزارشات در صدر دیده بانی گزارشگران حقوق بشر قرار گرفتند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

Feb 21, 2025

گزارش ماهانه بهمن ۱۴۰۳ ، ۲۳۰ مورد نقض حقوق در بخش کارگران و اصناف

 بر اساس گزارش ماهانه بهمن ۱۴۰۳ نهاد آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۲۳۰ مورد نقض حقوق در بخش کارگران و اصناف ثبت شده است. 

این موارد شامل ۲۲ مورد مرگ به دلیل نبود ایمنی در محیط کار، ۷۴ مورد مصدومیت کارگر، ۱۳۴ مورد تجمع، ۵ مورد بازداشت، ۳ مورد احضار به مراجع قضایی و ۲ مورد بازجویی است. علاوه بر این، ۲۲ مورد اعتصاب، ۳ مورد تعطیلی کارخانه، ۹۹۲ مورد بلاتکلیفی، ۱۰۷ ماه معوقات مزدی برای ۱۵۵۱ نفر، ۲ مورد اخراج و تعدیل، ۴۸ ماه حبس برای ۲ نفر و ۲ مورد پلمپ اماکن در این گزارش به ثبت رسیده است.

Feb 19, 2025

خودکشی نافرجام در ایستگاه متروی تهران...

 انتشار تصاویر تلاش نافرجام یک جوان برای خودکشی در ایستگاه متروی هفت تیر که با حالتی مستاصل در برابر قطار بر زمین نشسته بود، واکنش‌های فراوانی در فضای مجازی به همراه داشت. 

به گفته بسیاری از کارشناسان، مشکلات و بحران‌های فزاینده در عرصه‌های مختلف باعث شده تا بسیاری از ایرانیان به شرایط روانی نامطلوبی دچار شوند که بستری برای تشدید رفتارهای خودویرانگر به شمار می‌رود. در چنین وضعیتی، سران کشور بی‌توجه به حال روح و جسم و همچنین وضعیت اقتصادی شهروندان همچنان به خط و نشان کشیدن برای کشورهای دیگر، پافشاری بر سیاست‌های ناکارآمد و ادامه برقراری فضای امنیتی و سرکوبگرانه در کشور مشغول هستند.

Feb 18, 2025

قوه قضاییه زوج بریتانیایی گردشگر بازداشت شده را به جاسوسی متهم کرد...

 سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اتهام کریگ و لیندزی فورمن، زوج گردشگر بریتانیایی بازداشت‌شده در کرمان را «جاسوسی» اعلام کرد...

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن در سخنانی مدعی شد: «افراد بازداشت شده تحت پوشش گردشگر وارد ایران شده‌ و در پوشش کارهای تحقیقاتی و پژوهشی اقدام به جمع‌آوری اطلاعات در چندین استان کشور کرده‌اند.»

Feb 17, 2025

بیانیه‌ای مشترک : «نسرین ستوده»، فعال حقوق‌بشر و «صدیقه وسمقی»، اسلام‌پژوه،در مورد احکام اعدام برای سه زن زندانی سیاسی...

 «نسرین ستوده»، حقوق‌دان و فعال حقوق‌بشر و «صدیقه وسمقی»، اسلام‌پژوه، در بیانیه‌ای مشترک صدور احکام اعدام برای سه زن زندانی سیاسی را محکوم کرده و آن را انتقام حکومت جمهوری اسلامی از جنبش «زن، زندگی، آزادی» دانستند.

در این بیانیه که روز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شده آمده است: «سه زن در ایران محکوم به اعدام شده‌اند. «پخشان عزیزی»، «وریشه مرادی» و«شریفه محمدی» این احکام انتقامی آشکار از جنبش «زن، زندگی، آزادی» است که در پی قتل حکومتی مهسا و در دفاع از حق انتخاب پوشش به وقوع پیوست.»

بیشتر بخوانید: https://iranwire.com/fa/news-1/139121

بازداشت یک شهروند نو کیش مسیحی...

 بازداشت یک شهروند مسیحی : خانم سمیه رجبی، نوکیش مسیحی در شهر بابل...

عصر روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه، ماموران امنیتی در پی مراجعه به باغی واقع در شهر گتاب از توابع شهرستان #بابل که محل گردهمایی ده‌ها تن از نوکیشان #مسیحی بود، #سمیه_رجبی، نوکیش مسیحی را بازداشت و به زندان منتقل کردند.

فراگیر شدن عدم امنیت جانی ، مالی و اجتماعی در ایران...

شامگاه چهارشنبه۲۴ بهمن ۱۴۰۳ امیرمحمد خالقی، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران حوالی کوی دانشگاه تهران مورد حمله سارقان مسلح قرار گرفت و به قتل رسید

چند روز پیش از او سمیرا بشارتی در بندرگز قربانی سرقت شد و به شکلی فجیع کشته شد. وضعیت ناامنی در شهرهای کوچک و بزرگ ایران طی ماه‌های گذشته بحرانی شده اما به نظر می‌رسد مقامات ایران هیچ برنامه مدونی برای تامین امنیت شهروندان در برابر زورگیرها و سارقان ندارند.

@Farsi_Iranwire

تجمع اعتراضی بازنشستگان وزارت نفت ایران...

 امروز شنبه ۲۷ بهمن ماه، تعداد پرشماری از بازنشستگان صنعت نفت در مقابل ساختمان وزارت نفت در تهران بخاطر وضعیت معیشتی و ... تجمع اعتراضی برگزار کردند.



هویت دو شهروند بریتانیایی بازداشت‌ شده در کرمان...

 هویت دو شهروند بریتانیایی بازداشت‌ شده در کرمان مشخص شد...

هویت یک زوج بریتانیایی که پیش‌تر در کرمان بازداشت شده بودند، برای نخستین بار احراز شد. این دو نفر #کریگ_فورمن و #لیندزی_فورمن هستند که با اتهامات امنیتی در بازداشت به سر می‌برند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هویت دو شهروند بریتانیایی بازداشت‌ شده در کرمان مشخص شد. خانواده این زوج امروز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که این دو نفر، کریگ و لیندزی فورمن هستند. آنها ضمن ابراز نگرانی از وضعیت این افراد، از همکاری خود با دولت بریتانیا برای تأمین امنیت و بازگرداندن آنها به کشور خود خبر دادند.

Feb 16, 2025

دو شهروند مسیحی در محل سکونتشان در استان تهران بازداشت شدند...

 منابع سازمان ماده ۱۸ گزارش دادند که ماموران وزارت اطلاعات، صبح روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، به منازل ناصر نورد گل‌تپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی، یورش برده و آن‌ها را دستگیر و به زندان اوین منتقل کرده‌اند.

هر دو شهروند مسیحی در محل سکونتشان در استان تهران بازداشت شدند؛ آقای شهبازیان در تهران و آقای نورد گل‌تپه در پرند دستگیر شدند. هر دو تا زمان انتشار این مطلب در بازداشت به سر می‌برند. طبق گزارش رسیده، ناصر نورد گل‌تپه در اعتراض به غیرقانونی بودن بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است.

منابع ماده ۱۸ همچنین اطلاع داده‌اند که تعدادی دیگر از شهروندان مسیحی در تهران نیز همزمان دستگیر شده‌اند و همچنان در بازداشت هستند. برای دستگیری هیچ یک از بازداشت‌شدگان، اتهام مشخصی ارائه نشده است.ژوزف شهبازیان که به دلیل فعالیت صلح‌آمیز دینی پس از گذراندن بیش از یک سال حبس در زندان اوین، ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ آزاد شد. مقامات زندان به این شهروند مسیحی اعلام کردند که مورد «عفو» قرار گرفته است. وی ابتدا به ۱۰ سال زندان محکوم شد، اما پس از نقض حکم او در دیوان عالی کشور در اسفند ۱۴۰۱، شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۲، رأی صادره دادگاه بدوی را از ۱۰ سال به ۲ سال کاهش داد. اتهام این شهروند مسیحی عبارت بود از «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت، اداره و تشکیل کلیسای خانگی مسیحیت تبشیری و ایجاد یک گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور».این در حالی است که حکومت ایران بارها ادعا کرده که مسیحیان (ارمنی‌ها و آشوری‌ها) در ایران از آزادی دینی و اجرای مراسم مذهبی برخوردار هستند، اما ارمنی‌ها و آشوری‌هایی که ایمان مسیحی خود را با مسیحیان فارسی‌زبان به اشتراک می‌گذارند، به شدت سرکوب می‌شوند.

ناصر نورد گل‌تپه، نوکیش مسیحی، ۲۵ مهر ۱۴۰۱، پس از تحمل حدود پنج سال حبس، از زندان آزاد شد.وی پس از گذراندن یک‌سوم دوران محکومیت خود، واجد شرایط «آزادی مشروط» شد، اما با کاهش مجازات او بارها مخالفت شده بود.این نوکیش مسیحی از سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود.ایمان سلیمانی، وکیل آقای نورد گل‌تپه، پیش‌تر گفته بود که حتی با کاهش دوران محکومیت ناصر نیز مخالفت شده است.سازمان‌های حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت سلامت ناصر در زندان ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی او شده بودند.طبق گزارش سالانه سازمان ماده ۱۸ و سه نهاد جهانی مسیحی که اخیراً منتشر شده، تنها در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۹۶ شهروند مسیحی مجموعاً به ۲۶۳ سال زندان محکوم شده‌اند.این گزارش در نشست جانبی در مقر سازمان ملل در ژنو مورد بررسی قرار گرفت. پارلمان اروپا روز پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳، با تصویب قطعنامه‌ای، نقض حقوق بشر در ایران و آزار و اذیت اقلیت‌ها، از جمله مسیحیان، را محکوم کرد.


Feb 13, 2025

استیصال مردم نسبت به سیاست‌های جاری در ایران است. معیشت و گرانی، سرکوب سبک زندگی آزادانه...

 🎥 ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که مردی را نشسته بر ریل متروی تهران، ایستگاه «هفت‌تیر» نشان می‌دهد. 

گفته شده است که این ویدیو مربوط به چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ است. واکنش‌هایی که به این ویدیو منتشر شده، نشان از استیصال مردم نسبت به سیاست‌های جاری در ایران است. معیشت و گرانی، سرکوب سبک زندگی آزادانه، سانسور و برخوردهای امنیتی با معترضان و مخالفان، بخشی از واکنش‌ها به این ویدیو است.

صدور مجدد حکم اعدام که پیش‌تر از سوی دیوان عالی کشور نقض شده بود برای شریفه محمدی، فعال کارگری...

 صفحه اینستاگرام «آزادی شریفه محمدی»، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، از صدور مجدد حکم اعدام که پیش‌تر از سوی دیوان عالی کشور نقض شده بود، خبر داد.

این صفحه که توسط بستگان شریفه محمدی مدیریت می‌شود، روز پنج‌شنبه، ۲۵ بهمن۱۴۰۳ نوشت: «وکلای شریفه محمدی، خبر از صدور مجدد حکم ظالمانه اعدام علیه شریفه محمدی فعال اجتماعی دادند.»

ادامه خبر:https://iranwire.org/befwc

Feb 12, 2025

جدیدترین لیست جامع هویت ۵۴ زندانی امنیتی و سیاسی محکوم به اعدام در ایران

 جدیدترین لیست جامع هویت ۵۴ زندانی امنیتی و سیاسی محکوم به اعدام در ایران ...

بر اساس بررسی‌های اخیر خبرگزاری هرانا، دست‌کم ۵۴ زندانی در سراسر کشور با اتهامات سیاسی یا امنیتی به اعدام محکوم شده‌اند. این تحقیقات نشان می‌دهد که برخی احکام در دیوان عالی کشور تأیید شده و پرونده‌هایی نیز به شعبه اجرای احکام ارسال شده‌اند. دست‌کم ۲۴ نفر از این زندانیان توسط دادگاه‌های انقلاب و کیفری تهران به اعدام محکوم شده‌اند و ۳۰ نفر دیگر از این افراد در استان‌های خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان و کردستان بیشترین احکام اعدام را دریافت کرده‌اند.

این گزارش به معرفی و بررسی وضعیت زندانیانی نظیر وریشه مرادی، پخشان عزیزی، سید ابوالحسن منتظر، وحید بنی‌عامریان، پویا قبادی بیستونی، بابک علی‌پور، سید محمد تقوی سنگ‌دهی، اکبر دانشورکار، محمدامین مهدوی شایسته، سامان محمدی خیاره، علی عبیداوی، مالک داورشناس، مالک علی فدایی‌نسب، تاج محمد خرمالی، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمان گرگیج، عیسی عیدمحمدی، فرهاد شاکری، حبیب دریس، سالم موسوی، عدنان غبیشاوی، معین خنفری، محمدرضا مقدم، علی مجدم، محمدمهدی سلیمانی (محمدمهدی-س)، یوسف احمدی، احمدرضا جلالی، عباس دریس، محمدجواد وفایی ثانی، ادهم نارویی، محمد زین‌الدینی، فرشید حسن زهی، شهریار بیات، شاهین وصاف، ناصر بکرزاده، محراب (مهران) عبدالله‌زاده، حاتم ازدمیر، حمید حسین‌نژاد حیدرانلو، مهدی حسنی، بهروز احسانی، رسول احمد محمد، آزاد شجاعی، ادریس آلی، علیرضا برمرزپورناک، حسین نعمتی، نوید نجاران، امیرمحمد خوش‌اقبال، علیرضا کفایی، میلاد آرمون، سلیمان شه‌بخش، عبدالرحیم قنبر زهی، گرگیج عبدالغنی شه‌بخش، عیدو شه‌بخش و عباس (مجاهد) کورکور (کورکوری) می‌پردازد.

بر اساس بررسی‌های صورت‌ گرفته توسط خبرگزاری هرانا، بسیاری از این زندانیان که با اتهامات سیاسی یا امنیتی به اعدام محکوم شده‌اند، از حق دادرسی عادلانه محروم بوده‌اند؛ از جمله دسترسی محدود یا عدم دسترسی به وکیل و نبود شفافیت در روند قضایی، به طوری که برخی از آنان به وکیل منتخب دسترسی نداشته‌اند و یا علی‌رغم داشتن وکیل انتخابی، مقامات قضایی مانع ملاقات آن‌ها با وکلای خود شده‌اند. تعداد قابل‌توجهی از این زندانیان، ضمن رد اتهامات، در فرآیندهای غیرشفاف و ناعادلانه به اعدام محکوم شده‌اند. همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که تعدادی از این افراد هم اکنون در سلول‌های انفرادی نگهداری می‌شوند و در انتظار اجرای حکم هستند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که قضات دادگاه‌های تهران بیشترین احکام اعدام را برای این زندانیان صادر کرده‌اند. اتهام عمده این زندانیان “بَغی” عنوان شده است، که در اصطلاح حقوقی به معنای شورش مسلحانه یا قیام علیه حکومت است. در این میان، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ایمان افشاری نقش پررنگی در صدور این احکام داشته‌اند. در ارومیه نیز، برخی احکام علیه زندانیانی از جمله کولبران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل صادر شده است. در این منطقه، بیشترین احکام اعدام توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه صادر شده است.
برخی از احکام اعدام، پس از نقض در دیوان عالی کشور، در شعب هم‌عرض مجدداً بررسی و حکم اعدام دوباره ای صادر شده است. به‌عنوان نمونه، حاتم ازدمیر و عباس (مجاهد) کورکور (کورکوری) پس از نقض حکم اولیه در دیوان عالی کشور، در دادگاه هم‌عرض بار دیگر به اعدام محکوم شدند. همچنین محمدجواد وفایی ثانی برای سومین بار در روند دادرسی به اعدام محکوم گردید.
برخی از محکومان نیز متهم به جاسوسی هستند، در این رابطه لازم به اشاره است هر چند مقابله با امر جاسوسی بعنوان نقض حقوق بشر در نظر گرفته نمی شود ولی با توجه به سابقه دولت ایران در استفاده ابزاری از این عنوان برای برخورد با مخالفان سیاسی خود و همینطور نفس صدور حکم اعدام، طرح چنین ادعاهایی بخصوص با روشن نبودن جزئیات و روند دادرسی همواره با دیده تردید نگریسته می‌شود.

Feb 11, 2025

Feb 10, 2025

رسیدن خط فقردر ایران به ۳۵ میلیون تومان ...

 خط فقر نسبی در ایران به ۳۵ میلیون تومان رسیده است!!!

کارشناسان هشدار می‌دهند که با توجه به تورم انتظاری، سال آینده با افزایش شدید قیمت‌ها، بحران اقتصادی و فشار بیشتر بر خانوارها همراه خواهد بود. آنان تاکید دارند که دولت باید خط فقر را به‌عنوان شاخص رسمی تعریف کند...

خبر از روزنامه شرق

نامه محمد داوری از زندان: شکنجه و تهدید به تجاوز و پرونده‌سازی...

 نامه محمد داوری از زندان عادل‌آباد؛ شرح شکنجه، تهدید به تجاوز و پرونده‌سازی...

محمد_داوری ، فعال کارگری محبوس در زندان عادل آباد شیراز، در نامه‌ای از زندان به شرح شکنجه، تهدید به تجاوز و پرونده‌سازی در زندان علیه خود، پرداخته است. او در این نامه از تهدیدات و رفتارهای خشونت‌آمیز مسئولان زندان خبر داده است. این زندانی همچنین از عدم دسترسی به درمان مناسب و بی‌توجهی به شرایط انسانی زندانیان در این زندان انتقاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمد داوری، فعال کارگری محبوس در زندان عادل آباد شیراز با نگارش نامه‌ای به شکنجه‌های جسمی و روحی که تحت فشارهای امنیتی در زندان متحمل شده، پرداخته است.

مهاجرت دو هزار و هفتصد نفر از اعضای هیت علمی و اساتید دانشگاه ها...

 بنابر گزارش و تحلیل «موسسه تحقیقات جمعیت کشور» در طول سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ دست‌کم دوهزار و ۷۰۰ نفر از تعداد کل اعضای هیات علمی ایران کم شده است.

ادامه خبر: https://iranwire.org/lyxy1

صدور احکام ۴ تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در دادگاه کیفری ویژه جوانان آذربایجان غربی

 احکام ۴ تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در دادگاه کیفری ویژه جوانان آذربایجان غربی صادر شده است.

 #پژمان_سلطانی با اتهام قتل عمد از سوی شعبه یک دادگاه کیفری ویژه جوانان #آذربایجان_غربی به #اعدام محکوم شد.#علی_قاسمی به اتهام مشارکت در قتل عمد به ۱۰سال و یک روز حبس و #رزگار_بیگ_زاده_بابامیری اهل #بوکان به اتهام مشارکت و در قتل عمد به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است. یک متهم دیگر این پرونده به نام #کاوه_صالحی از اتهام مشارکت در قتل تبرئه شده است.دادگاه انقلاب اسلامی #ارومیه پرونده دیگری را علیه این شهروندان بعلاوه فرد دیگری به نام #جوانمرد_مام‌خسروی تشکیل داده که اتهاماتی مانند «محاربه»ومواد مشابه مطرح است. 

قانون اساسی :

اصل ۲۲-رعایت حقوق ذاتی و شهروندی

اصل ۳۲-عدم توقیف،حبس،تبعید غیر قانونی

اصل۳۴-رعایت حقوق انسانی توسط قانون

اعلامیه جهانی حقوق بشر:  

ماده ۳-حق حیات برای همه

ماده ۸- رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۹- عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی 

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی


کانون دفاع از حقوق بشر در ایران 

Feb 6, 2025

وجود ۱۰ میلیون نفر بی‌سواد و ۱۰ میلیون فرد کم‌ سواد در کشور...

معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ضعف عمیق نظام آموزشی ایران، از وجود ۱۰ میلیون نفر بی‌سواد و ۱۰ میلیون فرد کم‌سواد در کشور خبر داد.

 ابراهیم سحرخیز اعلام کرد که نیمی از دانش‌آموزان پایه ششم فاقد مهارت‌های اولیه خواندن و نوشتن هستند. او سیاست‌های نادرست آموزشی اعم از حذف تمرین‌های نوشتاری و تسلط دروس کنکور بر سایر مهارت‌ها را عامل اصلی این معضل دانست و نسبت به نابرابری آموزشی و افت کیفیت یادگیری هشدار داد.

حقوق بشر در تنگنای فیلترینگ اینترنتی فضای مجازی در ایران...

فیلترینگ فضای مجازی به‌عنوان ابزاری برای کنترل و محدودسازی دسترسی به اطلاعات، همواره موضوعی بحث‌برانگیز در حوزه‌ی امنیت سایبری و نقض_حقوق_بشر بوده است. 

این سیاست، که اغلب با مفاهیمی مانند حفظ امنیت ملی، تمامیت ارضی، نظم عمومی و مصلحت نظام توجیه می‌شود، در عمل می‌تواند به نقض جدی #آزادی بیان، حق دسترسی آزاد به اطلاعات و سایر حقوق بنیادین شهروندان منجر شود. چنین محدودیت‌هایی به‌ویژه زمانی مسئله‌ساز می‌شوند که به ابزاری برای سرکوب آزادی‌های سیاسی، اجتماعی و مدنی تبدیل می‌شوند. در بسیاری از موارد، دولت‌ها از #فیلترینگ به‌عنوان راهکاری برای مقابله با انتشار محتوای مضر یا تهدیدات امنیتی بهره می‌برند. بااین‌حال، این رویکرد گاه فراتر از اهداف اعلام‌شده عمل کرده و به سرکوب دیدگاه‌های مخالف، محدود سازی جریان آزاد اطلاعات و تحدید فعالیت‌های مدنی مشروع می‌انجامد.از منظر حقوقی، سیاست‌های فیلترینگ اینترنتی به‌طور مستقیم با اصول بنیادین حقوق بشر، از جمله آزادی بیان و حق دسترسی آزاد به اطلاعات، در تعارض قرار دارند. این اصول که در اسناد بین‌المللی نظیر ماده‌ی ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی تصریح شده‌اند، به‌عنوان شاخص‌هایی برای تحقق عدالت اجتماعی و احترام به حقوق شهروندان در نظر گرفته می‌شوند. این حقوق و آزادی‌های قانونی در اصول ۲۳ و ۲۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است. نقض این حقوق نه‌تنها بر آزادی‌های فردی اثر منفی می‌گذارد، بلکه می‌تواند تبعات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای داشته باشد. در واقع، این سیاست‌ها با نقض اصولی نظیر دسترسی همگانی به اطلاعات، آزادی اطلاعات و آزادی اینترنت، مانع تحقق عدالت اجتماعی و توسعه فضای سایبری می‌شوند. از منظر امنیت سایبری، سیاست‌های فیلترینگ پیامدهای گسترده و پیچیده‌ای ایجاد می‌کنند. کاربران، به‌منظور عبور از محدودیت‌ها، ناگزیر به استفاده از ابزارهای دورزننده‌ای هم‌چون فیلترشکن‌ها می‌شوند که اغلب توسط سودجویان اینترنتی یا حتی بازیگران دولتی طراحی و توزیع می‌شوند. این ابزارها به دلیل نبود پروتکل‌های امنیتی کافی، کاربران را در معرض خطرات سایبری قابل‌توجهی قرار می‌دهند. ازجمله‌ی این خطرات می‌توان به سرقت اطلاعات شخصی، نفوذ بدافزارها و حتی سو استفاده از داده‌های مالی اشاره کرد. علاوه بر این، فیلترشکن‌های ارائه‌شده توسط نهادهای دولتی یا وابسته به دولت، می‌توانند ابزارهای نظارتی مخفی باشند که برای جمع‌آوری داده‌های حساس کاربران و نقض حریم خصوصی طراحی شده‌اند...

بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایران در حاشیه شهرهای بزرگ و در سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

 «موسی‌الرضا حاجی‌بگلو»، رییس شورای عالی استان‌ها گفته است که بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایران در حاشیه شهرهای بزرگ و در سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

به گفته این مقام ارشد مدیریت شهری در ایران، «سکونت افراد در حاشیه کلان‌شهرهای کشور رو به افزایش است و باید در این زمینه فکر و اقدام اساسی انجام داد.»

ادامه خبر:https://iranwire.org/t439d

Feb 3, 2025

مقاله : آ زادی بیان و حقوق بشر

 آزادی بیان و حقوق بشر :بند نوزدهم قانون جهانی حقوق بشر به آزادی بیان اشاره می‌کند: «آزادی بیان: هرکسی حق دارد بدون ترس و واهمه باورهای خود را به هر روشی که می‌پسندند بیان کند.» 

امروزه آزادی بیان به صورت گسترده‌ای یکی از حقوق بشر تلقّی می‌شود؛ بدین معنی که انسان‌ها «بخاطر انسان بودنشان» حقّ آزادی بیان دارند. به صورت تاریخی مفهوم حقوق بشر ریشه در مفهوم «حقوق طبیعی» دارد که خود تکامل‌یافتهٔ مفهوم «قوانین طبیعی» است. قوانین طبیعی مجموعه‌ای از اصول و قوانین رفتاری مناسب تصوّر می‌شدند که که وجودی ذاتی و طبیعی برای آن‌ها فرض می‌شد و معمولاً مشروعیت خود را از آنکه توسط خدا، و نه انسان‌ها، وضع شده‌اند کسب می‌کردند. این مفهوم در شکل تکامل یافته‌اش به مفهوم «حقوق طبیعی» بدل می‌شود که حقوقی برای انسان‌ها به دلیل وجود قوانین طبیعی ایجاد می‌کند. مفهوم آزادی اطلاعاتی در مخالفت با برخوردهای حکومتی در سانسور، کنترل فعالیت‌های مردم و تحت نظر گیری اینترنت به وجود آمد. وب‌سایتها در کشورهایی که معمولاً آزادی ابراز عقیده نیز موجود نیست سانسور می‌شوند. در این مواقع برخی وبسایت‌ها هاست خود را به‌طور مرتب جابه‌جا بر اساس قانون اساسی ایران نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند مگر آنکه مخل مبانی اسلام باشند و رسیدگی به جرائم مطبوعاتی با حضور هیئت منصفه در دادگاه انجام می‌شود. سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) روز ۲۶ نوامبر ۲۰۱۹ فشار حکومت جمهوری اسلامی را به خانواده خبرنگاران محکوم کرده و اعلام کرد که در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹، ایران از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد .آزادی بیان در اسلام: یکی از شعب آزادی، آزادی در بیان و قلم و اظهار نظر در مسائل اجتماعی و غیره است، و این مطلب در قرآن و سنت پیامبر معلوم و مشهود است گرچه خلاف آن در جهان اسلام رایج بوده‌است و مسلمانان هیچ ارزشی برای این حقّ خود قائل نبوده‌اند و در احقاق و حفظ آن جدّیت نکرده‌اند آزادی بیان در اسلام چنان حکمفرما بوده‌است که پیامبر اشخاصی را که با صراحت و هیچ پروایی حق خود را مطالبه و مؤاخذه می‌کرد، جدا می‌ستود و تشویق می‌فرمود چون می‌خواست این حکم را که ضامن تأمین حیات با سعادت برای مسلمانان است در بین آن‌ها باقی بماند و تمام بشر در تمام اعصار به وجود آزادی، عدالت، و مساوات در شرع مقدس اسلام پی ببرند و هر صاحب حقی حق خود را شجاعانه و محابا طلب نماید زیرا عمده‌ترین اصل از اصول ترقی و تعالی وجود آزادی خصوصاً آزادی بیان و قلم و مطبوعات است. البته آزادی بیان در سیرهٔ پیامبر اسلام محدودیّت‌هایی داشت. اهانت کردن و به ویژه به مقدسات آزادی بیان به حساب نمی‌آمد. کسی که به عمد به خداوند یا پیامبران اهانت کند مشمول آزادی بیان نیست. پیامبر نیز برای این دسته افراد حق آزادی بیان قائل نبود و با آنان برخورد می‌کرد. نمونه‌های متعددی از شعرایی که بر ضد اسلام شعر می‌سرودند و به دستور پیامبر اسلام به قتل رسیدند در تاریخ ثبت شده‌است. زیرا کسی که به مقدسات اسلام اهانت کند محکوم به اعدام است. مراجع شیعه آزادی بیان را شامل مواردی که به باور آنان جسارت به مقدسات اسلام تلقی می‌شود، نمی‌دانند و برای کسانی که به مقدسات اسلام توهین کنند، حکم قتل صادر می‌کنند. آزادی بیان در ایران: قوانین و دستورالعمل‌هایی چون مواد ۵۱۳ و ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی باعث تحمیل مجازات در حوزه بیان آزادانه افکار می‌شود همچنین ابهامات مربوط به قوانین امنیتی چون مواد ۵۱۰٬۶۱۰ و ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی محدودیت‌هایی در زمینه برخورداری از حق برگزاری تجمعات و گردهمایی‌های مسالمت‌آمیز ایجاد می‌کند. سرکوب اعتراضات سراسری مردم ایران در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ خورشیدی و آبان ۱۳۹۸ بابت گرانی بنزین تعدادی از شدیدترین سرکوب‌های حکومت علیه خواسته‌های شهروندان ایرانی به حساب می‌آید. آزادی پس از بیان اصطلاحی نوساخته در جامعه سیاسی و مطبوعاتی ایران است و به معنای این است که هنگامی که فردی اندیشه‌اش را (توسط روزنامه، رادیو، وبلاگ یا…) در جامعه مطرح کرد، به دلیل ابراز آن آزار نشود یا در دادگاه محاکمه نگردد. سازمان گزارشگران بدون مرز با یادآوری اینکه آزادی بیان را نمی‌توان قربانی سلامتی کرد.