منابع سازمان ماده ۱۸ گزارش دادند که ماموران وزارت اطلاعات، صبح روز پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، به منازل ناصر نورد گلتپه و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی و زندانی سابق عقیدتی، یورش برده و آنها را دستگیر و به زندان اوین منتقل کردهاند.
هر دو شهروند مسیحی در محل سکونتشان در استان تهران بازداشت شدند؛ آقای شهبازیان در تهران و آقای نورد گلتپه در پرند دستگیر شدند. هر دو تا زمان انتشار این مطلب در بازداشت به سر میبرند. طبق گزارش رسیده، ناصر نورد گلتپه در اعتراض به غیرقانونی بودن بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زده است.
منابع ماده ۱۸ همچنین اطلاع دادهاند که تعدادی دیگر از شهروندان مسیحی در تهران نیز همزمان دستگیر شدهاند و همچنان در بازداشت هستند. برای دستگیری هیچ یک از بازداشتشدگان، اتهام مشخصی ارائه نشده است.ژوزف شهبازیان که به دلیل فعالیت صلحآمیز دینی پس از گذراندن بیش از یک سال حبس در زندان اوین، ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ آزاد شد. مقامات زندان به این شهروند مسیحی اعلام کردند که مورد «عفو» قرار گرفته است. وی ابتدا به ۱۰ سال زندان محکوم شد، اما پس از نقض حکم او در دیوان عالی کشور در اسفند ۱۴۰۱، شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تاریخ سوم خرداد ۱۴۰۲، رأی صادره دادگاه بدوی را از ۱۰ سال به ۲ سال کاهش داد. اتهام این شهروند مسیحی عبارت بود از «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت، اداره و تشکیل کلیسای خانگی مسیحیت تبشیری و ایجاد یک گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور».این در حالی است که حکومت ایران بارها ادعا کرده که مسیحیان (ارمنیها و آشوریها) در ایران از آزادی دینی و اجرای مراسم مذهبی برخوردار هستند، اما ارمنیها و آشوریهایی که ایمان مسیحی خود را با مسیحیان فارسیزبان به اشتراک میگذارند، به شدت سرکوب میشوند.
ناصر نورد گلتپه، نوکیش مسیحی، ۲۵ مهر ۱۴۰۱، پس از تحمل حدود پنج سال حبس، از زندان آزاد شد.وی پس از گذراندن یکسوم دوران محکومیت خود، واجد شرایط «آزادی مشروط» شد، اما با کاهش مجازات او بارها مخالفت شده بود.این نوکیش مسیحی از سال ۱۳۹۶ به اتهام تشکیل و اداره کلیسای خانگی به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود.ایمان سلیمانی، وکیل آقای نورد گلتپه، پیشتر گفته بود که حتی با کاهش دوران محکومیت ناصر نیز مخالفت شده است.سازمانهای حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت سلامت ناصر در زندان ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی او شده بودند.طبق گزارش سالانه سازمان ماده ۱۸ و سه نهاد جهانی مسیحی که اخیراً منتشر شده، تنها در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۹۶ شهروند مسیحی مجموعاً به ۲۶۳ سال زندان محکوم شدهاند.این گزارش در نشست جانبی در مقر سازمان ملل در ژنو مورد بررسی قرار گرفت. پارلمان اروپا روز پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳، با تصویب قطعنامهای، نقض حقوق بشر در ایران و آزار و اذیت اقلیتها، از جمله مسیحیان، را محکوم کرد.
No comments:
Post a Comment