My photo
Mitglied Vereingung zur Verteigung der Menschenrechte im Iran VVMIran e.V. عضو کانون دفاع از حقوق بشر در ایران

Home Blog

اخبار نقض حقوق بشر در ایران Nachrichten über Menschenrechtsverletzungen im Iran

Jan 31, 2025

پارلمان فرانسه با تصویب قطعنامه‌ای، نقض حقوق زنان در ایران را محکوم کرد

 روز گذشته، پارلمان فرانسه با تصویب قطعنامه‌ای، نقض حقوق #زنان در ایران را محکوم کرد. در این قطعنامه بر توقف اعدام، آزادی معترضان اعتراضات سراسری و پرداخت غرامت به قربانیان سرکوب، تاکید شده است.

نمایندگان پارلمان همچنین خواستار همکاری ایران با نهادهای بین‌المللی و اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ناقضان حقوق زنان شدند. آنان بر حق زنان در کنترل بر بدن خود، آزادی در انتخاب پوشش و پایان سرکوب سیستماتیک تأکید کردند.

قاچاق انسان در ایران: بهره‌کشی از طریق هوا، زمین و دریا

 قاچاق انسان در ایران : بهره‌کشی از طریق هوا، زمین و دریا

 ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود به یکی از کانون‌های اصلی قاچاق انسان در منطقه تبدیل شده است؛ شفافیت و آماردهی مشخصی در خصوص قربانیان #قاچاق_انسان در ایران وجود ندارد. در گزارش پیش رو، خبرگزاری هرانا به بررسی وضعیت این معضل در ایران پرداخته است. 
ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خود به کانونی برای قاچاق انسان تبدیل شده است که #زنان، #کودکان و مهاجران افغان از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر استثمار جنسی و کار اجباری ناشی از آن هستند. نبود شفافیت در قوانین حمایتی، استقلال قوه قضائیه و اتکای بیش از حد به مجازات اعدام به‌جای حفاظت از قربانیان، بحران حقوق بشری در این حوزه را تشدید کرده است.
قاچاق انسان یا قاچاق اشخاص به معنای جابجایی، انتقال یا نگهداری غیرقانونی افراد با هدف بهره‌کشی است. این بهره‌کشی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله کار اجباری، بردگی، استثمار جنسی، سربازگیری کودکان و موارد دیگر. قاچاق انسان یک جرم و نقض شدید حقوق بشر است. قاچاقچیان از زور، فریب و اجبار به‌عنوان مکانیسم‌های اصلی برای بهره‌کشی از افراد استفاده می‌کنند. زور شامل اعمال خشونت فیزیکی مانند حمله، بازداشت یا مسموم کردن قربانیان است که با هدف ناتوان‌سازی و سلب اختیار آن‌ها انجام می‌شود. فریب از طریق روش‌های فریبکارانه‌ای مانند وعده‌های دروغین درباره اشتغال، بهبود شرایط زندگی یا ارائه اسناد جعلی برای گمراه کردن قربانیان صورت می‌گیرد. اجبار شامل تاکتیک‌های فیزیکی و روانی مانند تهدید به خشونت، اخاذی یا ارعاب، نظیر تهدید به اخراج از کشور یا آسیب رساندن به عزیزان قربانی است. این روش‌ها پیچیدگی و ماهیت نظام‌مند بهره‌کشی در قاچاق انسان را نشان می‌دهد.

محرومیت از درمان مریم جلال حسینی در زندان کچویی کرج ادامه دارد

محرومیت از درمان مریم جلال حسینی در زندان کچویی کرج ادامه دارد

مریم_جلال_حسینی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت حبس خود را در زندان کچویی کرج سپری میکند، علیرغم مشکلات جسمانی، همچنان از رسیدگی مکفی پزشکی و دریافت داروهای مناسب محروم مانده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مریم جلال حسینی کماکان از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم جلال حسینی که به بیماری کولیت روده مبتلاست، به دلیل عدم رسیدگی تخصصی پزشکی و تجویز داروهای غیرمرتبط در بهداری زندان، به مشکلات دیگری از جمله بیماری های زنان نیز دچار شده است. همچنین وی بیش از یک سال است که از پوسیدگی شدید دندان رنج میبرد. علیرغم وخیم تر شدن مشکلات مذکور، درخواست های مکرر این زندانی و خانواده اش جهت مرخصی درمانی و اعزام به مراکز پزشکی خارج از زندان با هزینه شخصی، تاکنون از سوی مسئولان مربوطه بی پاسخ مانده است.” 

موج جدید بازداشت فعالان کُرد در ایران؛ دلایل و پیامدها ...

  موج جدید بازداشت فعالان کُرد در ایران؛ دلایل و پیامدها ...

در هفته‌های اخیر، ده‌ها شهروند و فعال کُرد در استان‌های مختلف ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند. این بازداشت‌ها که عمدتاً توسط سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات صورت گرفته، با اعتصابات و اعتراضات به صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی و پخشان عزیزی، دو فعال کُرد و البته تحولات منطقەای مرتبط دانسته می‌شود. بر ا‌ساس گزارش رسانه‌های حقوق‌بشری تنها در روز چهارشنبه ۱۰ بهمن پنج فعال کرد بە نام‌های محی‌الدین خالدیان، وهاب خدیری‌پور، رحمان رحیم‌پور، جلال پرهیزکار و سرور حمه‌نازدار در شهرهای سنندج، مهاباد و سقز دستگیر و به بازداشتگاه‌های اطلاعاتی در سنندج و ارومیه منتقل شده‌اند.


Jan 24, 2025

سازمان عفو بین الملل خواستار لغو حکم اهدام شش زندانی سیاسی شد

 «سازمان عفو بین‌الملل» با انتشار فراخوانی، صدور حکم اعدام برای شش زندانی سیاسی در ایران را به شدت ناعادلانه خوانده و خواستار لغو فوری این احکام شده است.

عفو بین‌الملل اسامی این زندانیان سیاسی را «اکبر دانشور کار»، «سید محمد تقوی سنگ‌دهی»، «بابک علیپور»، «پویا قبادی بیستونی»، «وحید بنی‌عامریان» و «سید ابوالحسن منتظر» اعلام کرده و گفته است آن‌ها ۱۰ آذرماه از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «بغی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف نظام» به اعدام محکوم شده‌اند.
ادامه خبر:https://iranwire.org/uccmb

کارزار سیستماتیک و رو به افزایش آزار و سرکوب" علیه بهائیان است

 جامعه جهانی بهائی روز گذشته، با انتشار بیانیه‌ای به اجرای حکم حبس ۱۱  زن بهائی واکنش نشان داد و اعلام کرد که این بازداشت‌ها بخشی از یک "کارزار سیستماتیک و رو به افزایش آزار و سرکوب" علیه بهائیان است.
در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه چندین نفر از #زنان بازداشت‌ شده مادر نوزاد و کودک خردسال‌اند یا مسئول مراقبت از والدین سالخورده‌شان هستند، آمده است: جامعۀ جهانی بهائی از جامعۀ بین‌المللی می‌خواهد تا از فرصت بررسی ادواری جهانی استفاده کرده و خواستار این شود که حکومت ایران، به #تبعیض علیه #بهائیان در تمامی عرصه‌های زندگی، از جمله آموزش و اشتغال پایان دهد. روز چهارشنبه ۳ بهمن ماه، #فرخنده_رضوان‌پی، #نسرین_خادمی_قهقرخی، #رویا_آزادخوش، #سارا_شکیب، #بشری_مطهر، #مژگان_پورشفیع_اردستانی، #مریم_خرسندی، #شورانگیز_بهامین، #ساناز_راسته، #فیروزه_راستی‌نژاد و #آزیتا_رضوانی‌خواه نیز جهت اجرای حکم حبس #بازداشت و به زندان منتقل شدند.

در پی اعتراض به اعدام؛ علیه امجد امینی، پدر ژینا امینی دو پرونده قضایی تشکیل شد

 در پی اعتراض به اعدام؛ علیه امجد امینی، پدر ژینا امینی دو پرونده قضایی تشکیل شد

علیه امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی در دادگاه پرونده قضایی تشکیل شده است. قرار جلب به دادرسی وی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام صادر و به دادگاه ارجاع شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیه امجد امینی دو پرونده قضایی تشکیل شده است. امجد امینی در صفحه مجازی خود در این خصوص اعلام کرد: در دو دادگاه انقلاب و کیفری سقز با تشکیل پرونده مواجه شده‌ام و از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام قرار جلب به دادرسی صادر و به دادگاه ارجاع شده است. این پرونده‌ها بابت اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی علیه من گشوده شده است.
آقای امینی افزود: در تاریخ ۲۴ دی ماه سال جاری نیز به شعبه اول دادسرای سقز بابت دفاع از اتهام نشر اکاذیب احضار و در تاریخ ۲۹ همان ماه در این شعبه حاضر شدم و تفهیم اتهام صورت گرفت. به گفته وی، بابت این پرونده منع قرار تعقیب صادر شده است.

آموزش در ایران؛گرفتار ایدئولوژی حکومت و بحران عدالت و برابری...

آموزش در ایران؛گرفتار ایدئولوژی حکومت و بحران عدالت و برابری...

رسانه‌های داخلی به نقل از گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۳، از بازماندن بیش از یک میلیون کودک ایرانی از تحصیل و آموزش خبر می‌دهند. البته آمارهای غیر رسمی حاکی از بازماندگی بیش از ۵ میلیون کودک از تحصیل است. در این میان، استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند و سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.
۲۴ ژانویه "روز جهانی‌ آموزش" نامگذاری شده و فرصتی است برای ارزیابی علل جاماندگی کودکان ایرانی از اساسی‌ترین حق خود یعنی تحصیل و آموزش استاندارد. برای ارزشیابی مهارتهای دانش‌آموزی آزمون‌های مختلفی وجود دارد از جمله "آزمون‌های بین‌المللی تیمز و پرلز" که آزمون اول، برای شناسایی مهارت‌های دانش‌آموزان در درس ریاضی و علوم و دومین آزمون، برای سنجش مهارت‌های یادگیری بکار می‌رود. نتایج آزمون پرلز در سال ۲۰۲۴ نشان داده است که از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی، دو نفر هیچ‌ چیزی نمی‌آموزند.

هشدار عفو بین‌الملل درباره اعدام قریب‌الوقوع ۶ زندانی سیاسی

هشدار عفو بین‌الملل درباره اعدام قریب‌الوقوع ۶ زندانی سیاسی

سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۴ بهمن (۲۳ ژانویه) در فراخوانی خواهان اقدام فوری برای شش زندانی سیاسی ابوالحسن منتظر، اکبر (شاهرخ) دانشورکار، بابک علی‌پور، محمد تقوی سنگدهی، پویا قبادی و وحید بنی‌عامریان شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران در اکتبر ۲۰۲۴ این شش نفر را به اتهام "شورش مسلحانه علیه دولت" (بغی) به اعدام محکوم کرده و اکنون این افراد در خطر اجرای حکم قرار دارند. افزایش صدور و اجرای حکم اعدام در ایران این روزها ابعاد نگران‌کننده‌ای به خود گرفته و در داخل و خارج از کشور اعتراضات زیادی را برانگیخته است.


کشور سوئیس برای "مرگ غیرعادی" شهروند خود در زندان ایران پرونده باز کرد

کشور سوئیس برای "مرگ غیرعادی" شهروند خود در زندان ایران پرونده باز کرد

به گزارش رسانه‌های سوئیسی دادستانی فدرال این کشور پرونده‌ای را برای "مرگ نامتعارف" شهروند خود در زندان سمنان ایران گشوده است. دادستانی ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی مبنی بر این او "خودکشی" کرده را کافی ندانسته و اعلام کرده که در حال تحقیق درباره آن است. یک سخنگوی وزارت خارجه سوئیس گفته است که سفارت این کشور بارها تلاش کرده بود تا اطلاعات بیشتری از ایران دریافت کند و دسترسی کنسولی به شهروند خود داشته باشد، "اما تهران با اشاره به اتهامات جاسوسی این درخواست‌ها را رد کرد."

Jan 19, 2025

بیاد دختران ایران زمین و قیام زن زندگی آزادی...

بیاد دختران ایران زمین و قیام زن زندگی آزادی...

بیاد جاویدنام سارینا اسمائیل زاده 

 وقتی صحبت‌های سارینا اسماعیل زاده  را می‌شنویم، دختر ۱۶ ساله و فرهیخته‌ای که از دغدغه‌ها و آرزوهاش میگه انگار پای صحبت‌های یک استاد علوم اجتماعی نشستیم، نه یه دختر بچه ۱۶ ساله!
«نوجوان ایرانی دیگر نوجوان ۲۰ سال پیش نیست؛ از اوضاع جهان باخبر است و از خودش می‌پرسد چه چیزی کمتر از نوجوان آمریکایی دارد تا دغدغه‌هایشان اینقدر متفاوت باشد.»

شورای حقوق بشر در ژنو : جمهوری اسلامی را به دلیل نقض مداوم و سیستماتیک حقوق جامعه بهایی مورد بازخواست قرار دهند.

 جامعە جهانی بهائیان در بیانیه‌ای از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواست در نشست آتی بررسی ادواری جهانی شورای حقوق بشر در ژنو ، جمهوری اسلامی را به دلیل نقض مداوم و سیستماتیک حقوق جامعه بهایی مورد بازخواست قرار دهند.

این بیانیه افزود: نه تنها جمهوری اسلامی هیچ گام معناداری در جهت رفع آزار و سرکوب بهائیان برنداشته، بلکه نقض حقوق بشر جامعە بهایی در ایران شدت گرفته است. بهائیان ایران، که بزرگ‌ترین اقلیت دینی کشور هستند، در دوره تسلط جمهوری اسلامی بر ایران، از حقوق اولیه مانند تحصیلات عالی، اشتغال و دسترسی به خدمات عمومی محروم شده و مرتباً با مصادرۀ اموال، تخریب گورستان‌ها و بازداشت‌های خودسرانه مواجه می‌شوند.

جای معلم زندان نیست!!!

جای معلم زندان نیست!!!

 شوری هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه‌ای، احکام صادر شده علیه معلمان در استان‌های فارس، خوزستان، کردستان و البرز را محکوم کرد. 

در بخشی از این #بیانیه ضمن اعتراض به سرکوب معلمان، آمده است: "نمی‌توانید با زندان و جریمه صداهای حق‌طلبانه فرهنگیان این سرزمین را خاموش کنید؛ از تکرار لجوجانه روش‌های منسوخ و شکست‌خورده دست‌ بردارید، پیش از آن که راه بازگشتی نباشد."

#احمد_درخشان #کوکب_بداغی_پگاه، #پیروز_نامی، #سیامک_صادقی_چهرازی، #علی_کروشات، #شکرالله_احمدی، #روح‌اله_گره‌گشا، #جان‌محمد_احمدی، #علی_احمدی، #پرویز_احسنی، #هیوا_قریشی، #کاوە_محمدزادە، #امید_شاەمحمدی، #کبری_طاهرخانی و #مسعود_فرهیخته از جمله فعالان صنفی معلمانی هستند که توسط مراجع قضایی به #حبس، جزای نقدی، اخراج از محل کار و #تبعید محکوم شده‌اند.

کشته شدن دو قاضی مرگ قوه قضائیه ایران...

کشته شدن دو قاضی مرگ قوه قضائیه ایران،  مرکز رسانه قوه قضاییه ایران اعلام کرد که صبح امروز، علی رازینی ، رئیس شعبه ۳۹ و محمد مقیسه ، رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور در جریان یک سوء قصد کشته شدند. فرد ضارب که آبدارچی دیوان عالی کشور بوده، پس از این واقعه اقدام به خودکشی کرده است.

علی رازینی و محمد مقیسه، از قضات شناخته شده دیوان عالی کشور که از ناقضان حقوق بشر بودند، در طول فعالیت خود در سیستم قضایی جمهوری اسلامی، سابقه صدور و تایید احکام اعدام و حبس های طولانی مدت بی شماری را برای زندانیان سیاسی و مخالفان جمهوری اسلامی در کارنامه خود داشتند.

مؤسسه "المصطفی" در برلین اخیرا توجه ویژه نهادهای امنیتی آلمان را به خود جلب کرده است

 مؤسسه "المصطفی" در برلین اخیرا توجه ویژه نهادهای امنیتی آلمان را به خود جلب کرده است. این مؤسسه رسما به عنوان یک شرکت غیرانتفاعی با مسئولیت محدود، فعال است و در سال ۲۰۱۵ در پایتخت آلمان تاسیس شد.

بر اساس اطلاعات نشریه "اشترن" و شبکه تلویزیون "آر تی ال"، مؤسسه "المصطفی" یک آموزشگاه مذهبی شیعه است و توسط اداره حفاظت قانون اساسی برلین به‌عنوان یک "مورد مشکوک افراطی" طبقه‌بندی شده است. طبق گزارش‌ها، این مؤسسه مدت‌هاست که مظنون به جذب نیروهای کمکی و جاسوس برای رژیم جمهوری اسلامی است. با این حال گردانندگان این مرکز، این اتهامات را رد کرده‌اند. این در حالی است که شواهد موجود حاکی از ارتباط عمیق این مؤسسه با سران حکومت در ایران است.

بیشترین موارد کودک آزاری‌ در سنین بین ۵ تا ۱۰ سال اتفاق می‌افتد

سرپرست معاونت اورژانس اجتماع ایران، در خصوص آمار برخی آسیب‌های اجتماعی اظهار داشت: بیشترین موارد کودک آزاری‌ در سنین بین ۵ تا ۱۰ سال اتفاق می‌افتد. در رابطه با فرار از منزل نیز اعلام کرد که بیشترین موارد مربوط به سنین ۱۵ تا ۲۰ سال است که اکثر آنان خانم و مجرد هستند.


Jan 14, 2025

-

 خود کشی خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین...

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در تاریخ ۲۴دی با بریدن رگ‌های گردن خود در اعتراض به شرایط وخیم جسمانی و بی‌توجهی مقامات زندان نسبت به وضعیت درمانی‌اش دست به خودکشی زد. «خالد پیرزاد»، قهرمان سابق بدن‌سازی ایران و زندانی سیاسی، چندی پیش نیز در فایل صوتی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده بود، خطاب به مردم ایران و همین‌طور «حشمت‌الله حیات‌ الغیب»، مدیرکل زندان‌های استان تهران گفت که به‌دلیل تحویل ندادن «داروهای ضروری‌اش» مانند «دپاکین ۵۰۰» که برای کنترل تشنج مصرف می‌کند و همچنین «اسپری آسم»، جانش در خطر قرار گرفته است.

-

خانم پخشان عزیزی، امدادگر اهل مهاباد در سایه اتهاماتی که با شواهد متزلزل و بدون محاکمه عادلانه مطرح شده‌اند، به اعدام محکوم شده است. 

فعالیت‌های انسان‌دوستانه وی در اردوگاه‌های پناهندگان و کمک به زنان و کودکان آسیب‌دیده از اقدامات داعش، هدف سرکوب مقامات ایرانی قرار گرفته است. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با تاکید بر اهمیت این پرونده، بار دیگر ضرورت واکنش قاطعانه جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به استفاده از مجازات اعدام به‌عنوان ابزار سرکوب سیاسی را برجسته می‌کند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۲۰۲۴، ایران دست‌کم ۹۳۰ نفر را اعدام کرد، که بیشتر آن‌ها به اتهاماتی محکوم شده بودند که آستانه «جدی‌ترین جرایم» مورد نیاز طبق قوانین بین‌المللی را برآورده نمی‌کردند. علاوه بر این، با توجه به فقدان نظام‌مند محاکمه‌های عادلانه و شفاف در سیستم قضایی ایران، حتی اعدام برای جرایمی که ممکن است این آستانه را برآورده کنند نیز به معنای محرومیت خودسرانه از حق حیات است و نقض آشکار استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر به شمار می‌رود. در حال حاضر، ۵۴ زندانی سیاسی در ایران با حکم اعدام مواجه هستند که دو زن نیز در میان آن‌ها قرار دارند. یکی از این زنان به دلیل فعالیت‌های بشردوستانه خود در اردوگاه‌های پناهندگان که در آن به افراد آواره‌شده متاثر از حملات داعش کمک می‌کرد، تحت آزار و اذیت قرار گرفته است. این موارد نیاز فوری به اقدام قاطعانه بین‌المللی برای پاسخگو کردن ایران در قبال استفاده گسترده و غیرقانونی از مجازات اعدام به‌عنوان ابزاری برای سرکوب را نشان می‌دهد.

Jan 9, 2025

سپیده رشنو شهروند معترض به حجاب اجباری جهت اجرای حکم حبس احضار شد ...

 سپیده رشنو شهروند معترض به حجاب اجباری جهت اجرای حکم حبس احضار شد ...

سپیده رشنو، شهروند معترض به حجاب اجباری، جهت اجرای حکم سه سال و هفت ماه حبس به شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران، مستقر در زندان اوین، احضار شد. براساس احضاریه ای که در تاریخ ۱۸ دی ماه توسط شعبه یک اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران مستقر در زندان اوین صادر و به خانم رشنو ابلاغ شده است، از وی خواسته شده که ظرف پنج روز جهت تحمل دوران محکومیت حبس خود در این شعبه حاضر شود.

-

 امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از تأیید حکم اعدام موکلش توسط شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور خبر داد. 

به گفته وی، این حکم بدون در نظر گرفتن ایرادات متعدد شکلی و ماهوی در پرونده صادر شده است. پخشان عزیزی که پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» به اتهام «بغی از طریق عضویت در جمعیت‌های معارض کشور» به اعدام و چهار سال حبس محکوم شده بود، اکنون با تایید این حکم در دیوان عالی کشور، در خطر اجرای مجازات اعدام قرار دارد.

Jan 7, 2025

-

 زندانیان سیاسی زندان قزلحصار: انتقال بی‌برنامه و نقض حقوق زندانیان ناشی از فقدان نظارت بر زندان‌هاست...

دوازده تن از زندانیان سیاسی زندان قزلحصار طی نامه‌ای سرگشاده از وضعیت نابسامان این زندان، تراکم بیش از حد جمعیت و تصمیم اخیر برای انتقال ۱۷۰۰ زندانی به سایر واحدها ابراز نگرانی کرده و انتقال زندانیان مذکور را عاملی برای تشدید بحران و معضلات زندانیان، دانسته‌اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چند تن از زندانیان محبوس در زندان قزلحصار کرج با نگارش نامه‌ای اعتراض و نگرانی شدید خود را نسبت به واگذاری واحد ۴ زندان قزلحصار به زندان مرکزی کرج اعلام کردند. در بخشی از این نامه آمده است که “این میزان بی‌عدالتی و تعدی که حتی حداقل حقوق انسانی، مانند فضای مناسب برای خواب و حرکت، را برای زندانیان فراهم نمی‌کند، ناشی از فقدان نظارت بر زندان‌هاست. اگر جهان، خانواده زندانیان و مردم ایران بدانند که زندانیان به شکلی مانند چیدن کتاب در قفسه‌های کتابخانه و در تخت‌های سه‌طبقه نگهداری می‌شوند، شاید کارزارهای گسترده و مداومی علیه چنین فجایعی به راه می‌افتاد.”

-

 وکیل پرونده هواپیمای اوکراینی در مصاحبه‌ای با ایلنا اعلام کرد که پس از نقض رای اولیه توسط دیوان عالی کشور به علت وارد دانستن ۱۲ ایراد اساسی، پرونده به دادگاه نظامی بازگردانده شده، اما با گذشت بیش از شش ماه، هنوز به آن رسیدگی نشده است.

 محمود_علیزاده_طباطبایی افزود که تخلفات مقامات بالاتر از متهمان نیز مورد اعتراض قرار گرفته و دیوان این اعتراضات را پذیرفته است، اما تاکنون دادگاه اقدامی برای بررسی این موارد و تعیین قضات جدید انجام نداده است. این وکیل دادگستری پیشتر اعلام کرده بود: "بعضی ایرادات دیوان عالی کشور اتهام متهمان اصلی را به سطح محاربه می‌رساند. استقرار سامانه پدافند بین دو فرودگاه و عدم اطلاع به قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان هماهنگ‌ کننده نیروهای مسلح، مصداق محاربه تلقی می‌شود."

در نخستین ساعات هجدهم دی ماه ۹۸، پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین، توسط پدافند هوایی #سپاه_پاسداران ساقط شد. پس از چند روز فرافکنی، سرانجام ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیه ای این واقعه را تایید کرد و مدعی شد که هدف‌گیری این هواپیما ناشی از خطای انسانی بوده است.

-

 دادسرای عمومی و انقلاب اهواز، به دنبال شکایت اطلاعات سپاه خوزستان، برای چهار نفر از فعالان صنفی معلمان خوزستان مجموعا ۲۴ سال زندان صادر کرد. 

بر اساس اعلام کانال چالش صنفی معلمان، این چهار فعال صنفی معلمان خوزستان، «کوکب بداغی پگاه»، «پیروز نامی»، «علی کروشات» و «سیامک صادقی چهرازی»، از جمله فعالان خوش‌نام و باسابقه صنفی هستند که در روز ۱۶ آبان ۱۴۰۳ در «پرونده‌ای مشترک» احضار و دادگاهی شده‌ بودند. این چهار معلم و فعال صنفی در نهایت، امروز ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۳، به اتهاماتی چون «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و برای اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس تعزیری، و در مجموع به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

ادامه خبر:https://iranwire.org/fcmxj

Jan 3, 2025

-

 خانم غزل مرزبان، نوکیش مسیحی به حبس، شلاق و مجازات تکمیلی محکوم شد

غزل مرزبان، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به شش ماه حبس، ۷۴ ضربه شلاق و مجازات تکمیلی محکوم شد.

-

 اعدام دست‌کم ۱۵ زندانی در نخستین روز سال میلادی 2025 در ایران...

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در نخستین روز سال جدید میلادی، دست‌کم ۱۵ زندانی در ایران اعدام شدند. از این تعداد، ۱۰ زندانی در زندان قزلحصار کرج، یک نفر در زندان ملایر، سه نفر در زندان بندرعباس و یک تن در زندان یاسوج به دار آویخته شدند. این اعدام‌ها در حالی انجام شده که نگرانی‌ها درباره افزایش شمار احکام اعدام در کشور همچنان ادامه دارد.